Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/12/2012 - 14:17

Εορταστικές προσφορές στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Εορταστικές προσφορές στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Εορταστικές προσφορές στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Δωρεάν είσοδος και ενημέρωση για όλους

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλεί τους κατοίκους και επισκέπτες της Λέσβου κατά τη διάρκεια των εορτών, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, να επισκεφτούν το Μουσείο στο Σίγρι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους. Η επίσκεψη περιλαμβάνει ενημέρωση, παρουσίαση και περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τις διαδραστικές εφαρμογές με πολυμέσα.

Τα Σαββατοκύριακα 22-23, 29-30 Δεκεμβρίου και 5-6 Ιανουαρίου θα υπάρχουν δώρα και προσφορές για οικογένειες αλλά και για μεμονωμένους επισκέπτες. Ειδικότερα:

  • Οι 4 πρώτες οικογένειες που θα επισκεφτούν το Μουσείο ένα από τα παραπάνω Σαββατοκύριακα θα κερδίσουν από ένα βιβλίο – λεύκωμα αφιερωμένο σε θέματα σχετικά με τη φύση και το περιβάλλον.
  • Οι επισκέπτες του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους, που θα επισκεφτούν στη συνέχεια το Μουσείο, θα παραλάβουν από το Μουσείο, δωρεάν το Γεωλογικό Χάρτη της Λέσβου, ο οποίος αποτελεί έναν εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό κατά την περιήγησή τους στη λεσβιακή ύπαιθρο.

Τις ημέρες δωρεάν εισόδου στο Μουσείο, οι επισκέπτες του Απολιθωμένου Δάσους θα έχουν την ευκαιρία:

  • να παρακολουθήσουν στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων την ειδική παρουσίαση για τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους,
  • να περιηγηθούν στους μόνιμους εκθεσιακούς του χώρους και να ενημερωθούν από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου,
  • να γνωρίσουν τα γεωλογικά μνημεία του Αιγαίου, το φαινόμενο της ηφαιστειότητας και της απολίθωσης με τη βοήθεια των διαδραστικών εφαρμογών με πολυμέσα,
  • να περιηγηθούν στη μεγάλη περιοδική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και σκαριά».

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την περίοδο των εορτών διαμορφώνεται ως εξής:

  • Τετάρτη - Κυριακή από τις 10.00 έως 17.00
  • Δευτέρα και Τρίτη κλειστά
  • Το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2012 και την 1 Ιανουαρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!