Χρόνος ανάγνωσης
:
1'
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους» προωθεί και ενισχύει συστηματικά για περισσότερα από 10 χρόνια την πραγματοποίηση δράσεων εθελοντών που απευθύνονται σε φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και νέους πτυχιούχους που επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.
Στόχος είναι η συμμετοχή των εθελοντών σε μικρές ομάδες 8 ατόμων, στο πρόγραμμα ανασκαφής και ανάδειξης απολιθωμάτων που πραγματοποιούνται από το Μουσείο και η γνωριμία με το Απολιθωμένο Δάσος, τη γεωλογική δομή, την ηφαιστειότητα, την γεωμορφολογία και την φυσική ιστορία της Λέσβου, τα γεωλογικά και φυσικά μνημεία του νησιού, τα οικοσυστήματα και τις προστατευόμενες περιοχές στη Λέσβο.
Απευθύνεται σε νέους 20+ που διαθέτουν παρεμφερές γνωστικό αντικείμενο σπουδών και επιθυμούν να συμμετέχουν για διάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων. Οι δράσεις διοργανώνονται τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Στα πλαίσια του προγράμματος προσφέρονται επίσης σεμινάρια εκπαίδευσης, διαλέξεις, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει το Μουσείο, κλπ. Η διαμονή των εθελοντών γίνεται στο Σίγρι, σε δίκλινα δωμάτια με ατομικό μπάνιο.
Όσοι συμμετάσχουν στις δράσεις το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2014 αποκτούν το δικαίωμα να συμμετάσχουν χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωδιατήρησης που διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2014.
Πληροφορίες:
http://www.lesvosmuseum.gr/site/home/ws/secondary+menu/friends/ethelodes.csp
τηλέφωνο: 22510-47033, e-mail: lesvospf@otenet.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Νίκος Ζούρος: «Σπουδαία έκθεση για τη Λέσβο» – Πάνω από 1.280 επισκέπτες σε μόλις 5 ημέρες στο Σίγρι
Πάνω από 1.280 επισκέπτες σε μόλις 5 ημέρες στην έκθεση «Μικροί σταθμοί μιας ιστορίας» στο Σίγρι, με...
Μια βόλτα 20 εκατομμύρια χρόνια πίσω: Απογευματινή περιήγηση στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου
Μια ξεχωριστή εμπειρία, σε ένα τοπίο όπου ο χρόνος έχει κυριολεκτικά αποτυπωθεί στην πέτρα...
Σίγρι: Πάνω από 700 επισκέπτες σε τρεις ημέρες στη μεγάλη έκθεση τέχνης του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους
Πάνω από 700 επισκέπτες μέσα σε τρεις ημέρες στην έκθεση της Πινακοθήκης Μήθυμνας στο Σίγρι. Ο Νίκος...
Η νύχτα που το Απολιθωμένο Δάσος ξύπνησε κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι
Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος φώτισε το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, μετατρέποντας το Σίγρι και τον δρόμο...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις