Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

29/03/2012 - 11:57

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Λονδίνου στο Απολιθωμένο Δάσος

Εντυπωσιασμένοι από τον τρόπο ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους  και της γεωλογικής ιστορίας του Αιγαίου

Φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Λέσβο με υπεύθυνο τον καθηγητή Χ. Τζεδάκη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 εκπαιδευτική επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν αρχικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν από τον κ. Ηλία Βαλιάκο, Προϊστάμενο Τμήματος Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Μουσείου για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη του, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου, τα γεωλογικά μνημεία και τους γεωτόπους της Λέσβου. Στη συνέχεια οι φοιτητές γνώρισαν τα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τη σημασία τους για την κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.

Ακολούθησε περιήγηση και ενημέρωση των φοιτητών στο Πάρκο Σιγρίου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο μοναδικά ριζικά συστήματα και ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων.

Οι φοιτητές μετά το πέρας της επίσκεψής τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος, τη μελέτη και ανάδειξή του καθώς και των γεωλογικών μνημείων της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!