Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/08/2012 - 17:47

Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

trong>Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012, ώρα 12:00
 
Σε εκδήλωση γευσιγνωσίας εξαιρετικής ποιότητας τυποποιημένου λεσβιακού ελαιόλαδου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να γευτούν  οι επισκέπτες  του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Κυριακή 12 Αυγούστου και ώρα 12:00 – 14:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. 
Το ελαιόλαδο, αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο της μεσογειακής δίαιτας που έχει ανακηρυχθεί στοιχείο της Άυλης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται βασικό στοιχείο υγιεινής διατροφής και μακροζωίας. Το λεσβιακό ελαιόλαδο βασικό προϊόν του νησιού και έχει συνδεθεί περισσότερο από καθετί άλλο με τη Λέσβο, είναι άριστης ποιότητας με εξαιρετική γεύση και ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Η ιδιαίτερη αξία του οφείλεται στην βιολογική του αξία, στο ελαφρά χρυσοκίτρινο χρώμα και στο ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση της αιγαιοπελαγίτικης ελιάς.  I
Σήμερα, πολλοί παραγωγοί της Λέσβου έχουν στραφεί στη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια, ενώ το τυποποιημένο έξτρα παρθένο λεσβιακό ελαιόλαδο με την εξαιρετική ποιότητά αποσπά συνεχώς βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Στην εκδήλωση θα προσφερθούν τα ακόλουθα ελαιόλαδα:
ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ της οικογένειας Καλαμποκά
ΓΛΙΓΛΗΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΜΕΡΟΠΗ
Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στύψης
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας ελαιολάδου και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2012 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!