Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

15/08/2012 - 17:05

Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

trong style="text-align: justify; ">Γευσιγνωσία ελαιολάδου και προϊόντων της λεσβιακής γης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012, ώρα 12:00

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Γιορτης Αγροτουρισμού 2012 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία ελαιόλαδου την Κυριακή 12 Αυγούστου. Λόγω του μεγαλου ενδιαφέροντος η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 και ώρα 12:00 – 14:00.
Οι επισκέπτες δοκίμασαν εκλεκτά τυποποιημένα λεσβιακά ελαιόλαδα σε φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού, τις παραδοσιακές «καπηράδες». Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις από την ποιότητα και την εξαιρετική γεύση των βραβευμένων λεσβιακών ελαιολάδων:
Στην εκδήλωση προσφέρονται στους επισκέπτες τα ακόλουθα ελαιόλαδα:
ΕΙΡΗΝΗ της οικογένειας Καλαμποκά – από το Πλωμάρι Λέσβου
ΓΕΡΑΣ του Γρηγόρη Γλιγλή από το Σκόπελο Γέρας Λέσβου
ΜΕΡΟΠΗ της Μερόπης Αδριάνη από τη περιοχή Γέρας Λέσβου
Ελαιόλαδο ΣΤΥΨΗΣ του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης Λέσβου
Το ελαιόλαδο, αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο της μεσογειακής δίαιτας που έχει ανακηρυχθεί στοιχείο της Αυλης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται βασικό στοιχείο υγιεινής διατροφής και μακροζωίας. Το λεσβιακό ελαιόλαδο βασικό προϊόν του νησιού και έχει συνδεθεί περισσότερο από καθετί άλλο με τη Λέσβο, είναι άριστης ποιότητας με εξαιρετική γεύση και ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Η ιδιαίτερη αξία του οφείλεται στην βιολογική του αξία, στο ελαφρά χρυσοκίτρινο χρώμα και στο ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση της αιγαιοπελαγίτικης ελιάς.  
Πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις τηλέφωνο: 2253054434.
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : Καθημερινά 10.00-20.00

Μοιράσου το άρθρο!