Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

14/08/2013 - 15:46

Γευσιγνωσία γλυκών κουταλιού Μεσοτόπου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Σαββατοκύριακο γευσιγνωσίας παραδοσιακών γλυκών Μεσοτόπου θα οργανώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 και ώρα 11:00 – 13:00 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις γλυκών του κουταλιού που φτιάχνει με πολύ μεράκι, με ντόπιες πρώτες ύλες και παραδοσιακές συνταγές ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου. Κολοκύθι, ελιά, σύρκο, κεράσι, βύσσινο, νεράτζι, κίτρο, συκαλάκι, ριτσέλι, πορτοκάλι, αντζούρι, φυρίκι και πολλές ακόμα γεύσεις θα γνωρίσουν στους συμμετέχοντες τα μεθυστικά αρώματά τους και την εξαιρετική τους ποιότητα.

Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της 14ης Γιορτής Αγροτοτουρισμού 2013 που οργανώνεται και φέτος από το Μουσείο στο Σίγρι και είναι αφιερωμένες στη Μεσογειακή Δίαιτα και ειδικότερα στα Λεσβιακά προϊόντα και στη Λεσβιακή κουζίνα. Η UNESCO έχει εγκρίνει την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας με στόχο την προβολή της μεσογειακής δίαιτας καθώς οι μεσογειακές κοινωνίες κατά την ιστορική τους διαδρομή έχουν διαμορφώσει ένα ξεχωριστό διατροφικό πολιτισμό με κοινά χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη 14η Γιορτή Αγροτουρισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!