Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

28/05/2011 - 10:10

Η γιορτή των Γεωπάρκων κορυφώνεται με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος!

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 Με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή των γεωπάρκων – μελών του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, η οποία έχει πλέον γίνει θεσμός και γιορτάζεται κάθε χρόνο με γνώμονα πάντοτε την προβολή της ευρωπαϊκής φυσικής – γεωλογικής  κληρονομιάς, τις ιδιαιτερότητες του κάθε Μνημείου αλλά και τις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων περιλαμβάνουν καθημερινά ποικίλες δραστηριότητες, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και στόχο έχουν τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και την δημιουργική ενασχόληση και ψυχαγωγία. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται:

-          Δράσεις υπαίθρου με περιηγήσεις στα πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους -          Περιηγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, -         Εκπαιδευτικά προγράμματα, -         Παρουσιάσεις και προβολές, -         Προβολές ντοκιμαντέρ, -         Αφιερώματα στα Γεωπάρκα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

 

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπως κάθε χρόνο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνοντας εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους το Σάββατο  4 Ιουνίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως ημέρα γιορτής και μνήμης για το περιβάλλον, έτσι ώστε όλη η ανθρωπότητα να αναλογιστεί για τη σημασία προστασίας του περιβάλλοντος.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, συμμετέχοντας σ’ αυτή την παγκόσμια δράση, πραγματοποιεί το Σάββατο 5 Ιουνίου 2011 εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία των φυσικών μνημείων και του γεωπεριβάλλοντος. Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου περιλαμβάνει :

  • Έκθεση εργασιών κολάζ των μαθητών Νηπιαγωγείων της Λέσβου που συμμετείχαν στο θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το απολιθωμένο δάσος μας»
  • Παρουσίαση στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Μουσείου με θέμα «Aπολιθώματα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών»
  • Περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Aπολιθώματα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το Δεινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων», στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν μοναδικά απολιθώματα θηλαστικών από το χώρο του Αιγαίου τα αποτελούν μάρτυρες των αλλαγών του πλανήτη μας τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια.
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Βιοποικιλότητα του Βορείου Αιγαίου», μια παραγωγή του Εργαστηρίου Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr . Ωράριο λειτουργίας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου: Καθημερινά Δευτέρα – Σάββατο 9.00 – 17.00, Κυριακή 10.00 – 17.00.

Μοιράσου το άρθρο!