Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

11/01/2016 - 11:44

Κοπή Βασιλόπιτας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Με την παρουσίαση του Απολογισμού Δράσεων 2015 αλλά και τον Προγραμματισμό Δράσεων και εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Μουσείου για τη χρονιά που πέρασε περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Μουσείου την χρονιά που πέρασε, την ενημέρωση επισκεπτών, τις περιοδικές εκθέσεις, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν.

Ειδική αναφορά γίνεται στα έργα ανάδειξης των απολιθωμάτων και γεωλογικών μνημείων και τις νέες υποδομές που ολοκληρώθηκαν στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιήθηκαν από το Μουσείο και ειδικότερα το Έργο "Ανάδειξη και αξιοποίηση του Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης" και το Έργο "Σήμανση και Προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου".

Παρουσιάζονται επίσης τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Μουσείου που συνέβαλαν θετικά στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους.

Περιλαμβάνει τέλος τις δράσεις για την προβολή του Απολιθωμένου Δάσους και του Γεωπάρκου Λέσβου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της χρονιάς που πέρασε ήταν και η υιοθέτηση του Νέου Προγράμματος για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα από την Γενική Διάσκεψη τηςUNESCO με συνέπεια την αναγνώριση του Γεωπάρκου Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

                                          

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα τιμηθούν σχολικές μονάδες της Λέσβου οι οποίες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου.

Το 2015 αναδεικνύεται μέσα από τον απολογισμό ως μια ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική χρονιά για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το Μουσείο, συνέχισε με θετικά αποτελέσματα τη μουσειακή του λειτουργία που το αναδεικνύει σε σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φορέα, πόλο έλξης και μοχλό ανάπτυξης για τη Λέσβο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2251047033, 2253054434 e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!