Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

26/02/2014 - 18:57

Ν. Ζούρος: Τα γεωπάρκα ως προορισμοί αειφόρου τουρισμού

style="text-align: justify;"> 
Η σημασία των γεωπάρκων ως προορισμοί αειφόρου τουρισμού και καινοτόμα εργαλεία τοπικής ανάπτυξης παρουσιάστηκε στο Συνέδριο IMIC 2014 "Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό; Από τη θεωρία στην πράξη" από τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις 26 Φεβρουαρίου 2014. 
 
Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα, συμμετέχουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Καθηγητές Πανεπιστημίων, μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ξενοδόχοι, εκδότες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό, τουριστικοί πράκτορες, αλλά και ειδικές ομάδες επαγγελματικών που ασχολούνται με τη χάραξη τουριστικής πολιτικής και τουριστικής ανάπτυξης. 
 
Στα πλαίσια του Συνεδρίου, ο Καθηγητής Ν. Ζούρος αναφέρθηκε στην ανάδειξη φυσικών μνημείων, στη δημιουργία γεωπάρκων, τη συμβολή των γεωπάρκων στις προσπάθειες διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μιας περιοχής.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!