Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

26/05/2014 - 21:35

Ομιλία του Καθηγητή Ν. Ζούρου σε εκδήλωση για την προβολή της Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
Με μεγάλη επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Metropolitan στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 η ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Λέσβου. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Tastes of Greece», με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της Λέσβου, της γαστρονομίας και των τοπικών της προϊόντων.
 
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ειδικές ομιλίες πραγματοποίησαν ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ο κ. Στάθης Βαρβαγιάννης και η κα. Ελένη Παπαθωμά από το Μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά. 
 
Στην έναρξη της εκδήλωσης η κα. Ευγενία Χανδρή, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο κ. Θράσος Καλογρίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου αναφέρθηκαν στην τουριστική προβολή της Λέσβου και τη λεσβιακή γαστρονομία και κουλτούρα. 
 
Ακολούθως ο Καθ. Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα  «Η Λέσβος στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO». Κατά τη διάρκεια της διάλεξης και παρουσιάζοντας παράλληλα πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Λέσβο, αναφέρθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, το γεωλογικό, φυσικό και πολιτιστικό πλούτο και τα στοιχεία που συγκροτούν το Γεωπάρκο Λέσβου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις ενδιαφέροντος σε όλη τη Λέσβο που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών καθώς και τις δράσεις γεωτουρισμού.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο με λεσβιακά προϊόντα που παρατέθηκε στο roof garden του ξενοδοχείου Metropolitan και ένα πακέτο με εκλεκτά λεσβιακά προϊόντα προσφορά των λεσβιακών επιχειρήσεων το οποίο δόθηκε στους συμμετέχοντες.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!