Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

02/10/2012 - 12:08

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012 Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012 Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς

&n

bsp;

Πανελλήνια δράση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Περιβάλλον & Πολιτισμός 2012 Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς

11 - 14  Οκτωβρίου 2012

 

Εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Ποικίλες εκδηλώσεις για μαθητές αλλά και το ευρύ κοινό οργανώνει από 11 έως 14 Οκτωβρίου 2012 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχοντας στην πανελλήνια δράση που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012: «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς».

Τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε 147 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας, συντονίζει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του  Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Στα πλαίσια της εκστρατείας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έχει οργανώσει και θα υλοποιήσει ποικίλες δράσεις με στόχο τη γνωριμία του κοινού και ειδικά των μαθητών για τη δύναμη της φωτιάς η οποία με τη μορφή της λάβας, πριν 20 περίπου εκατομμύρια χρόνια, συνέβαλε στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αλλά και τις εντυπωσιακές ηφαιστειακές δομές που συναντώνται στη Λέσβο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου περιλαμβάνει:

- Διάλεξη με θέμα «Ηφαίστεια και ηφαιστειακοί γεώτοποι της Λέσβου».

- Περιήγηση στην εκθεσιακή ενότητα «Ηφαίστεια και ηφαιστειακά πετρώματα»

- Περιήγηση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου.

Ειδικά, για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φωτιά & Ηφαίστεια: Η δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι εκπαιδευτικοί και το ευρύ κοινό μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!