Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/03/2013 - 07:54

Προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου στην ΙΤΒ Βερολίνου

Προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου στην ΙΤΒ Βερολίνου

Προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου στην ΙΤΒ Βερολίνου

Προβολή του Απολιθωμένου Δάσους & του Γεωπάρκου Λέσβου και των φυσικών μνημείων του Αιγαίου

Θετικά μηνύματα από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

6 – 10 Μαρτίου 2013

Με θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα ξεκίνησε τη Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Bερολίνου στην οποία συμμετέχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προβάλλοντας το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου στην παγκόσμια τουριστική αγορά υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στα πλαίσια του Ειδικού Περιπτέρου της Έκθεσης για τον Θεματικό Τουρισμό που φέτος ήταν αφιερωμένο στους Υγροτόπους και τα Γεωπάρκα, πραγματοποιήθηκε η 8η Συνάντηση Επαγγελματιών Τουρισμού. Ως προσκεκλημένος κύριος εισηγητής για τα γεωπάρκα μίλησε ο Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις και τα επιτεύγματα του παγκόσμιου δικτύου Γεωπάρκων με θέμα «Γεωπάρκα: ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς και η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη». Στα πλαίσια της  παρουσίασης αναφέρθηκε στην εμπειρία ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης των φυσικών μνημείων της Λέσβου και του Αιγαίου.

Μέσω του ειδικού περίπτερου παρουσιάζεται το Γεωπάρκο Λέσβου από κοινού με τα υπόλοιπα Γεωπάρκα της Ελλάδας καθώς και προβολή της μοναδικής γεωλογικής και φυσικής κληρονομιάς του Αιγαίου πελάγους μέσα από την παρουσίαση τμήματος της μεγάλης έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους».

Παράλληλα τόσο ο κ. Ν Ζούρος όσο και ο κ. Η. Βαλιάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Μουσείου πραγματοποιούν επαφές με εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες από τη Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν γύρω από τις δυνατότητες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του γεωτουρισμού.  Επίσης ενημερώνονται δημοσιογράφοι στη γερμανική γλώσσα για τις δυνατότητες επίσκεψης στο Γεωπάρκο Λέσβου.

Στο περίπτερο παρουσιάζονται 3 οπτικοακουστικές παραγωγές που παρουσιάζουν με εντυπωσιακό τρόπο τη δημιουργία και ομορφιά του Αιγαίου πελάγους και των νησιών του, το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και τέλος το Υποθαλάσσιο Τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους και τα ευρήματα της Νησιώπης. 

Στους επισκέπτες της Έκθεσης διανέμεται ειδικό έντυπο για την έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ – Η γέννηση ενός αρχιπελάγους καθώς και 24σέλιδο έντυπο που ετοίμασε το Μουσείο στη γερμανική γλώσσα με πολλές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Απολιθωμένο Δάσος και τα φυσικά μνημεία της Λέσβου καθώς και πληροφορίες για τις δυνατότητες που έχουν οι Γερμανοί επισκέπτες να επισκεφθούν τη Λέσβο μέσω των αεροπορικών πτήσεων.

 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Π. Λειβαδά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ στους οποίους παρουσιάσθηκε η Έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ – Η γέννηση ενός αρχιπελάγους, η διεθνής περιοδεία της οποίας θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά  και συζητήθηκαν οι τρόποι αξιοποίησης της για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!