Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

05/09/2018 - 06:46

Βιωματική – Διαδραστική Έκθεση «Νόστιμοι Προορισμοί» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον υποδέχθηκαν οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης “Νόστιμοι Προορισμοί” που παρουσιάζεται  στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. Η έκθεση θα διαρκέσει τέλος Οκτωβρίου 2008 και η παρουσίασή της εντάσσεται στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2018.
Πρόκειται για μια αλλιώτικη βιωματική διαδραστική προσέγγιση στα βότανα και το αλάτι της Λέσβου. Άγνωστες ιστορίες, εικόνες και ήχοι παρουσιάζονται στον επισκέπτη καλώντας τον σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα προϊόντα της Λεσβιακής γης, όπου όλα μαζί αναδεικνύουν τους «νόστιμους προορισμούς» της Λέσβου ως προορισμούς πολιτισμού, αλλά και ταυτόχρονα ως μέσα επαφής με τη γη.

Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τους Ζορμπά Νιόβη, Μπαλάσκα Παναγιώτη και Νικολαΐδου Ελπίδα.
Η δράση υλοποιείται ως μέρος του προγράμματος «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου της Γιορτής Αγροτουρισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο  τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Μοιράσου το άρθρο!