Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

08/07/2015 - 16:22

Yψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από την πόλη Dunhuang – Στο δρόμο του μεταξιού της Κίνας στη Λέσβο

pan style="font-size: 13.0080003738403px; line-height: 1.538em;">Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία κυβερνητικών στελεχών από την πόλη Dunhuang  - Στο δρόμο του μεταξιού της επαρχίας Gansu της Κίνας πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη από 29 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015 στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Δήμαρχος της πόλης Dunhuang της Κίνας κα. WANG XIAOLING, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γης και Φυσικών Πόρων κ. WANG TIANHU καθώς και ο Διευθυντής του Εθνικού Γεωπάρκου Yardang κ. LI YUSHENG.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα γεωδιατήρησης, ανάδειξης και προστασίας φυσικών μνημείων που έχουν αναπτυχθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Γεωπάρκο Λέσβου τα οποία θεωρούνται πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κινέζικη αντιπροσωπεία είχε ως στόχο παράλληλα να ενημερωθεί από κοντά για τις νέες ερευνητικές εργασίες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στον τομέα συντήρησης του απολιθωμένου ξύλου, στη δημιουργία υποδομών ανάδειξης των απολιθωμάτων και τη μεθοδολογία διαχείρισης, τουριστικής προβολής και εκπαίδευσης σε περιοχές γεωπάρκων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν επίσης οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, της προστασίας και ανάδειξης των γεωλογικών μνημείων και της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας από την Κίνα περιλάμβανε επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Γνώρισαν το Γεωπάρκο Λέσβου, τους σημαντικότερους γεωτόπους της Λέσβου, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία και κυρίως τις υποδομές και τις δράσεις του Μουσείου για την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους και την ανάπτυξη του γεωτουρισμού.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κίνα αναμένεται ότι θα βοηθήσει στην ανταλλαγή εμπειριών και στην άνθιση μελλοντικών συνεργασιών και κυρίως στην προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στην Κίνα με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού.

To Εθνικό Γεωπάρκο Yardang βρίσκεται στην πόλη Dunhuang  - Στο δρόμο του μεταξιού της επαρχίας Gansu της Κίνας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό τοπίο καθώς μέσα από την έρημο ξεπροβάλλουν ως πλοία εντυπωσιακές βραχομορφές διάβρωσης σχηματίζοντας μια μοναδική εικόνα. Παράλληλα αποτελεί και ένα πολιτιστικό πάρκο ιδιαίτερης αξίας καθώς συνδέεται με τους Δρόμους του Μεταξιού στη Κίνα. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό που  δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!