Ναυτιλιακά - Μεταφορές

28/05/2020 - 08:28

4 Ιουλίου ξεκινάει το δρομολόγιο Πειραιάς – Μύκονος – Μεστά – Σίγρι

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη - Ανακοίνωση από το Δήμο Μυτιλής Λέσβου

ΔΕΗ

ΠΑΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου κος Νύκτας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου και Χίου με την Μύκονο από την Blue Star Ferries, με το δρομολόγιο Πειραιάς – Μύκονος – Μεστά – Σιγρί που θα εκτελεί το πλοίο “Blue Start Chios”, αρχής γενομένης από το Σάββατο 4 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ευχαρίστησε σήμερα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για αυτήν την επιτυχία.

Χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης κος Νύκτας δήλωσε:

«Εν μέσω των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός, η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών, όπως και όλοι οι λοιποί αρμόδιοι φορείς, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Με ικανοποίηση συγχαίρουμε το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής για την ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα ενώνει την Χίο με την Μύκονο και φέτος. Το δρομολόγιο αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους τουρίστες να συνδυάσουν τις διακοπές τους σε 2 πανέμορφα νησιά του Αιγαίου, ξεχωριστά και ιδιαίτερα, το καθένα με τις ομορφιές του και τον χαρακτήρα του. Η δυνατότητα μετακίνησης των τουριστών σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που όμως μπορούμε και οφείλουμε να κερδίσουμε με σωστό προγραμματισμό, στρατηγικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Θα συνεχίσω να καλώ όλους να είναι συνοδοιπόροι σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια και παράλληλα θέλουμε να συγχαρούμε φορείς αλλά και εταιρίες που συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του Τουρισμού των νησιών μας.»

 

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούμαστε την αντιστροφή του κλίματος και την αισιόδοξη πλέον εκτίμηση, πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου με τον Πειραιά θα διατηρηθεί το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Η διατήρηση του δρομολογίου, είναι ζωτικής σημασίας για το Σίγρι και τη Δυτική Λέσβο και η σχετική διεκδίκησή μας είναι σταθερή από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, προκειμένου η γραμμή Σιγρίου να εδραιωθεί στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Εν αναμονή και των επίσημων ανακοινώσεων εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργείου για τη διατήρηση της γραμμής, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με δήλωσή του εκφράζει καταρχήν την ικανοποίησή του για τις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει το δρομολόγιο που επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στη Βόρεια Λέσβο. Ευχαριστώντας θερμά τόσο τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη για το ενδιαφέρον του για το θέμα -μετά και την από τις 19 Μαΐου σχετική επιστολή του- όσο και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, συντοπίτη μας Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, για τη διαρκή παρακολούθηση και παρέμβασή του στην κυβέρνηση για το μείζον αυτό θέμα για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

«Είμαστε καταρχήν ικανοποιημένοι από το γεγονός πως φαίνεται ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη σημασία της διατήρησης του δρομολογίου στο Σίγρι. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις συνέπειες της πανδημίας για τις μετακινήσεις, πιστεύουμε πλέον βάσιμα ότι η γραμμή που συνδέει τη Βόρεια Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, θα συνεχίσει και αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Μοιράσου το άρθρο!