Ναυτιλιακά - Μεταφορές

30/12/2014 - 18:44

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη ζητούν οι γονείς των φοιτητών

Προς
κύριο Νικόλαο Ζωίδη                                                                 Κοινοποίηση:
Γενικό Γραμματέα                                                                      α) Βουλευτές Ν. Λέσβου
Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου                                     
 
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
 
Φέτος, μετά από 40 περίπου χρόνια, δεν ήρθαν οι Λέσβιοι φοιτητές ακτοπλοϊκώς από τη Θεσσαλονίκη αφού το υπουργείο σας κατάργησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη. Εμείς, οι γονείς των φοιτητών που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτό το γεγονός. 
Είναι επιεικώς απαράδεκτο το νησί μας, το μεγαλύτερο του Αιγαίου πελάγους να στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι της χώρας μας. Πολλοί από εμάς σπουδάσαμε στη Θεσσαλονίκη και περιμέναμε τέτοιες μέρες το πλοίο Σαπφώ, τη «Σαπφάρα» όπως τη λέγαμε χαϊδευτικά, για να ρθούμε στη Λέσβο και να κάνουμε γιορτές με τους γονείς, τους συγγενείς και φίλους μας. 
Εξαιτίας της διακοπής της σύνδεσης τα παιδιά μας αναγκάζονται να μετακινηθούν από την Καβάλα  &  τον Πειραιά. Υποβάλλονται έτσι σε ταλαιπωρία, έξοδα, αλλά και κινδυνεύουν περισσότερο αφού θα ταξιδεύουν περισσότερες ώρες και θα διανύσουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα. Δεν αντιλαμβανόμαστε κι ούτε κατανοούμε τους λόγους που λήφθηκε αυτή η απόφαση.
Ζητούμε να επανεξετάσει την απόφασή του ο κύριος υπουργός και να αρχίσει σύντομα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη. Γιατί αυτή η γραμμή υπάρχει από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ουδείς σκέφτηκε και τόλμησε να τη σταματήσει. Είναι εθνική ανάγκη η σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη. 
 
 
                                                                                    Με εκτίμηση
                                                                   γονείς φοιτητών που σπουδάζουν
                                                                   στη Θεσσαλονίκη, Κεντρική και 
                                                                              Δυτική Μακεδονία  

Μοιράσου το άρθρο!