Ναυτιλιακά - Μεταφορές

21/07/2022 - 22:48

" Από το κακό στο χειρότερο η ακτοπλοΐα "

Ανακοίνωση από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

Την στιγμή που τα εισιτήρια και τα ναύλα συνεχώς αυξάνουν, η κατάσταση στην ακτοπλοΐα επιδεινώνεται σε βάρος επιβατών και επαγγελματιών αφού μένουν πραγματικά «ξεκρέμαστοι» λόγω του ότι δεν έχουν δρομολογηθεί πλοία, τόσο επιβατικά όσο και οχηματαγωγά, για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού. 

Για άλλη μια φορά οι πραγματικές ανάγκες του λαού για φτηνά, συχνά δρομολόγια με ασφαλή πλοία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα αφού προέχει η στήριξη των εφοπλιστών, οι οποίοι έχοντας το ελεύθερο δρομολογούν σε όποια γραμμή θέλουν τα πλοία τους με γνώμονα το κέρδος τους.

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που ενδιαφέρονται πως θα διασφαλίσουν τα κέρδη των εφοπλιστών  υποκρίνονται όταν λένε ότι κατανοούν τα προβλήματα των νησιωτών και των εργαζομένων. Οι όποιες  υποσχέσεις τους έχουν αποδειχτεί ότι είναι ψεύτικες και παραπλανητικές.

Εδώ και τώρα με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των νησιωτών με την δρομολόγηση πλοίων για την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με ασφαλή τρόπο, για να αποφευχθούν προβλήματα επιβίωσης εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών και συνολικά των κατοίκων του νησιού.

 

Μοιράσου το άρθρο!