Ναυτιλιακά - Μεταφορές

23/03/2014 - 19:41

Το Boeing 767 «Ταξιάρχης» πετάει πάνω από τη Λέσβο και ένας ιερωμένος ενώνει Ελλάδα-ΗΠΑ

yle="text-align: justify;">Mετά την διακοπή των πτήσεων της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Αεροπορίας προς ΗΠΑ και Καναδά,  ο μύθος της έχει συνεπάρει πολλούς και κυρίως τους ομογενείς, που είχαν καθιερώσει την Ολυμπιακή, σαν τον ισχυρο αεροπορικό σύνδεσμο με την πατρίδα.
Όλοι στόχευαν στην ίδρυση μιας καθαρά ελληνικής αεροπορικής εταιρείας για τις πτήσεις με την Ελλάδα και τώρα το κατάφεραν, κι αισθάνονται πανευτυχείς

Η Skygreece η νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία που δημιούργησαν Έλληνες ομογενείς από τον Καναδά και τις ΗΠα, είναι πλέον πραγματικότητα και  έκανε σήμερα το Τάμα της Πράξη!
Η δοκιμαστική πτήση που πραγματοποίησε σήμερα με επιβάτες τον πρόεδρο της εταιρείας ιερωμένο Νικόλα Αλεξανδρή, στελέχη της εταιρείας και στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πέρασε πάνω από το νησί της Λέσβου και πιο συγκεκριμένα απο το μοναστήρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο μιας και το αεροσκάφος, ένα Boeing 767 φερει το όνομα του προστάτη των αεροπόρων.
Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ένας Ιερωμένος, στέλεχος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Καναδά ο πατέρας Νικόλας Αλεξανδρής.

H εταιρεία ολοκλήρωσε την διαδικασία της στελεχωσης της, έχει πάρει την σχετική αδειοδότηση στην Ελλάδα και περιμένει τις σχετικές άδειες σε ΗΠΑ και Καναδά για να ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και Τορόντο. Μέχρι τότε θα πραγματοποιεί πτήσεις τσάρτερ. Στον στόλο της εταιρείας θα είναι δύο αεροπλάν του ίδιου τύπου και ο σχεδιασμός είναι να αποκτηθούν κι άλλα.

Ο πρόεδρός της SkyGreece, πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, είχε εμπλακεί στο ανεπιτυχές εγχείρημα της Hellenic Imperial

ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

Μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής (2009), αρκετοί θέλησαν να καλύψουν το αεροπορικό κενό που δημιουργήθηκε στα δρομολόγια μακρινών αποστάσεων, με ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Hellenic Imperial, η οποία, παρά τις εξαγγελίες του 2011, δεν κατάφερε να κάνει τακτικές πτήσεις προς τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη της να βρίσκονται παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αντιστοίχως και η Qatar Airways, παρά τις σχετικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Akbar Al Baker και μάλιστα επί αθηναϊκού εδάφους (τέλη του 2012), δεν «τόλμησε» να δρομολογήσει την πτήση Ντόχα - Αθήνα - Νέα Υόρκη.
Το μεγάλο βήμα, δηλαδή τα υπερατλαντικά ταξίδια, αποφεύγει και η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, η Aegean Airlines, χαρακτηρίζοντάς τα «υψηλού ρίσκου».
Τώρα,  η Sky Greece, με επικεφαλής έναν κληρικό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, τον πατέρα Νικόλαο Αλεξανδρή. Ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος είχε εμπλακεί και στο ανεπιτυχές εγχείρημα της Hellenic Imperial, συνεπικουρείται από τους Βασίλη Αλεφάντη και Παναγιώτη Χειλάκο, τουριστικούς πράκτορες της Βορείου Αμερικής.
Η εταιρεία «SkyGreece Αερογραμμές» ιδρύθηκε στα τέλη του 2012. Στα μέσα Μαΐου 2013 κατεβλήθη το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 60.000 ευρώ, το οποίο, στα τέλη του 2013, αυξήθηκε στα 1,03 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο!