Ναυτιλιακά - Μεταφορές

01/10/2022 - 12:40

Έγγραφο αίτημα για άμεση σύνδεση Ικαρίας με τη Χίο και τη Μυτιλήνη

YP EN

Έγγραφο αίτημα προς  τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει συνταχθεί από πολίτες και κατοίκους του Β.Αιγαίου οι οποίοι θίγουν το ζήτημα της άμεσης σύνδεσης του Ευδηλου Ικαρίας με τη Χίο και τη Μυτιλήνη, μέσω επέκτασης της υπάρχουσας γραμμής Πειραιάς Χίος Μυτιλήνη, η οποία προτείνουμε να γίνει Πειραιάς Εύδηλος Χίος Μυτιλήνη και θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει τον άλλο μήνα στη Σάμο .

 

Το ψήφισμα αναλυτικά αναφέρει:

“Εμείς οι πολίτες που υπογράφουμε το παρόν θεωρούμε ότι υπάρχει αναγκαιότητα να επανασχεδιαστεί η συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών του Β.Α. κ να εκσυγχρονιστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού τους αλλά και τις αναπτυξιακές τους προοπτικές.


Θεωρούμε ότι ο συγκοινωνιακός κόμβος των νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πρέπει εκ των δεδομένων του χάρτη να είναι η Ικαρία, η νότια μεριά της οποίας, από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου θα συνεχίσει όπως τώρα να έχει σύνδεση με Φούρνους και Σάμο, αλλά η βόρεια μεριά της, από το λιμάνι του Ευδήλου, εκτός της σύνδεσης από και προς Πειραιά και Σάμο που υφίσταται ήδη και φυσικά θα παραμείνει, θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα και με τη Χίο και τη Μυτιλήνη.


Με άλλα λόγια προτείνουμε ένα δρομολόγιο, δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον, το οποίο θα είναι το εξής: Πειραιάς, Εύδηλος, Χίος, Μυτιλήνη και αντιστρόφως. Δηλαδή απλώς να μεσολαβεί το λιμάνι του Ευδήλου, δύο φορές την εβδομάδα έστω, στο υφιστάμενο δρομολόγιο Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη κ αντιστρόφως.


Τα οφέλη ενός τέτοιου δρομολογίου για τα νησιά Ικαρία, Χίο και Μυτιλήνη είναι τεράστια. Θα αλλάξει εντυπωσιακά προς το καλύτερο την καθημερινότητα όλων των ντόπιων και θα προσφέρει τεράστιο όφελος στην οικονομία όλων των νησιών αλλά και στην κοινωνική τους διάδραση. Το δρομολόγιο αυτό έχει μόνο θετικά. Δεν έχει αρνητικά ούτε σε θέμα κόστους ή χρόνου και είναι απολύτως εφικτό να πραγματοποιηθεί άμεσα, αρκεί να ληφθούν οι απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις.Το ότι δεν θα καθυστερεί το πλοίο από τα νησιά Χίο και Λέσβο προς Πειραιά κ αντιστρόφως, επειδή θα μεσολαβήσει προσέγγιση στον Εύδηλο αποδεικνύεται από τους πίνακες δρομολογίων της εταιρίας, από τους οποίους μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού ως εξής: Από Πειραιά για Εύδηλο έξι (6) ωρες, όποτε κατόπιν για Χίο θα πάει περίπου στις 8.5 ωρες και μετά για Μυτιλήνη το ταξίδι θα είναι στο ίδιο πάνω κάτω χρονικό πλαίσιο με αυτό που συμβαίνει και σήμερα , δίχως καμία χρονική επιβάρυνση.


Θεωρώντας ότι η πρόταση αυτή είναι σημαντική για τη ζωή και την ανάπτυξη των νησιών μας, την καταθέτουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αιτουμαστε την λήψη απόφασης προς αυτή την κατεύθυνση.”


 Για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν, μπορούν  εδώ

Μοιράσου το άρθρο!