Ναυτιλιακά - Μεταφορές

01/06/2021 - 12:30

Έγκριση για νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Κύμη - Σίγρι

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε για το 2022, ως άγονες, 49 γραμμές για επιδότηση

Μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά, χρηματοδοτείται με € 2.322.000 και η γραμμή ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου, με 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, η οποία ενώνει 3 ολοκαίνουργιες λιμενικές εγκαταστάσεις του Κεντρικού & Βορείου Αιγαίου.

 

Με πρόσκλησή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καλεί πλοιοκτήτριες εταιρίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης / συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας 1 έως 5 ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση 122 δρομολογιακών γραμμών σε όλη την χώρα όπως περιλαμβάνονται στον πίνακα του με α.π. 2253.2-8/31178/21/29.04.2021 εγγράφου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Μεταξύ των 122 δρομολογιακών γραμμών προτείνονται και 4 νέες γραμμές με αφετηρία τον λιμένα της Κύμης και την σύνδεση του με λιμένες του Βορείου Αιγαίου.

 

Ο κ. Κυριαζόπουλος σε δηλώσεις του στο evima.gr σημείωσε: “Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για την Κύμη και την περιοχή γενικότερα η αξιοποίηση του λιμανιού. Για να είμαι συγκεκριμένος αναμένουμε το ενδιαφέρον των εταιριών για τις γραμμές και εάν βρεθεί η εταιρία, θα υπάρχει η δέσμευση αξιοποίησης του λιμανιού για πέντε χρόνια. Από την άλλη εάν δεν βρεθεί εταιρία το υπουργείο Ναυτιλίας μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο άγονης γραμμής προκειμένου να την χρηματοδοτήσει όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί εταιρία η οποία θα αξιοποιήσει το λιμάνι της Κύμης διότι προσφέρεται για τη σύνδεση με το Βόρειο Αιγαίο. Παρακολουθούμε τη διαδικασία και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.”

 

lesvospost.com

 

Μοιράσου το άρθρο!