Ναυτιλιακά - Μεταφορές

02/06/2021 - 06:31

Επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βόλου ζητούν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου

Την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου – Μεστών Χίου ζητούν από κοινού οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου, με επιστολή τους προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Η  ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Βόλου -Μεστών Χίου με ενδιάμεσο σταθμό το Σίγρι Λέσβου και τελικό σταθμό το Καστέλι Κρήτης, χαράσσει έναν ακτοπλοϊκό άξονα στο ανατολικό Αιγαίο που συνδέει το κεντρικό, γεωγραφικά, λιμάνι του Βόλου με τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου και φτάνει ως το νότιο άκρο της χώρας, δημιουργώντας μια σύνδεση που δεν υφίσταται επί του παρόντος, εξυπηρετώντας μια εναλλακτική διαδρομή μέσα στο Αιγαίο», επισημαίνουν στην επιστολή  τους  προς τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννης Μπουτίνας, και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, Νίκος  Νύκτας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της σύνδεσης, όπως περιγράφονται στην επιστολή  είναι:

-Η εγκαθίδρυση ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας, εμπορικών συναλλαγών, διακίνησης αγαθών, τουριστικών ροών και μετακίνησης ανθρώπων μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Κρήτη.

-Η διευκόλυνση της πρόσβασης και της μετακίνησης προς τα νησιά ακτοπλοϊκώς για του κατοίκους ενός μεγάλου τμήματος της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως αυτών της Λάρισας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λαμίας και πιθανότατα των Ιωαννίνων, για τους οποίους ο λιμένας του Βόλου είναι ο εγγύτερος και οι οποίοι επιπροσθέτως δεν μπορούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ή την Κρήτη.

-Η συμβολή στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου αλλά και της Θεσσαλίας.

-Η αύξηση της προσέλκυσης τουριστών στο λιμάνι του Βόλου που επί του παρόντος εξυπηρετεί μόνο δρομολόγια προς τις Σποράδες,

-Η μείωση του χρόνου μετακίνησης προς  τα νησιά και συνεπώς της εν γένει κούρασης και ταλαιπωρίας των τουριστών. Σήμερα άλλωστε ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού της νόσου  covid-19 έχει καταστήσει αδύνατες τις πολύωρες μετακινήσεις προς δυσπρόσιτους προορισμούς, καθώς οι τουρίστες προτιμούν να ταξιδεύουν άμεσα, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

«Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημα μας θετικά, δίνοντας μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία  τόσο για τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου όσο και για την ηπειρωτική χώρα», καταλήγει η επιστολή.

ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!