Ναυτιλιακά - Μεταφορές

27/06/2022 - 20:14

Επιτέλους ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης με Θεσσαλονίκη... και Σμύρνη

Η Μυτιλήνη ενδιάμεσος σταθμός στο δρομολόγιο Σμύρνης - Θεσσαλονίκης

Μετά από χρόνια επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης του θερινούς μήνες. 

Ελήφθη και επίσημα η απόφαση από το ΣΑΣ, να ενταχθεί το λιμάνι της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσος σταθμός στο δρομολόγιο Σμύρνη Θεσσαλονίκη όταν αυτό ξεκινήσει, πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο. Από το ΣΑΣ πήρε άδεια να ξεκινήσει μετά τις 10 Ιουλίου. Το δρομολόγιο όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα από το πλοίο «Smyrna di Levante» στο οποίο πραγματοποιήθηκε ολοκληρωτική μετασκευή, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση, καθώς και πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση εσωτερικών χώρων.

 

ν

Το Επιμελητήριο Λέσβου, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και μετά την επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς  με τον κ. Γιώργο Θεοδόση, Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας levante ferries, που θα εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει, την ένταξη του Λιμανιού της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσο σταθμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, κάτι που επιτεύχθηκε μετά από έντονες και διαρκείς διαβουλεύσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, τόσο με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία, όσο και με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση της Μυτιλήνης με την Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα και φυσικά προστίθεται άλλη μια σύνδεση με τη Σμύρνη, με ιδιαίτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της Λέσβου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Διοίκηση της Εταιρείας, δήλωσε ότι: «Η απόφαση αυτή της Εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της  προσπάθειας που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις και συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τέλος   ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για τη συμβολή του στην επίτευξη αυτής της σύνδεσης».

Μοιράσου το άρθρο!