Ναυτιλιακά - Μεταφορές

27/03/2019 - 09:30

Έρχεται τον Μάιο η αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης – Μυτιλήνης

Μια σημαντική είδηση ανακοίνωσε ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υποψηφίος Δήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης. 

Όπως είπε με την βοήθεια του Διευθυντή του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Γιάννη Μπουρνού και του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, τον Μάιο θα εγκαινιαστούν δύο πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας “Πήγασος” που θα συνδέουν τη Μυτιλήνη με την Κωνσταντινούπολη.

Ο Κώστας Αστυρακάκης μίλησε για ευόδωση των προσπαθειών πολλών ετών, ώστε να υπάρξει και αεροπορική σύνδεση, όπως επιζητούν τόσο οι Τούρκοι επισκέπτες όσο και οι Λέσβιοι που θέλουν να επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη.

H “Pegasus Airlines” ιδρύθηκε το 1989 αρχικά ως εταιρεία τσάρτερ και αργότερα το 2005 έγινε low cost αεροπορική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ενώ φιλοδοξεί να γίνει η αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην ώρα, αλλά και τη μικρότερη σε ό,τι αφορά στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Η πολιτική της για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια σε όλους τους προορισμούς της εντός κι εκτός Τουρκίας, εξασφαλίζει χαμηλές τιμές αεροπορικών πτήσεων ανεξαρτήτως εποχής.

Με αυτό το δεδομένο, οι τι μές των εισιτηρίων και για την Μυτιλήνη αναμένεται να είναι δελεαστικές από το ερχόμενο καλοκαίρι, εφόσον δεν παρουσιαστούν εμπόδια και καθυστερήσεις στην συμφωνία.

Εξάλλου, ο κ. Αστυρακάκης  όπως αναφέρουν "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με την Θεσσαλονίκη και τη Σμύρνη, μια πρωτοβουλία που έχει στηρίξει ανοιχτά και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μοιράσου το άρθρο!