Ναυτιλιακά - Μεταφορές

24/07/2013 - 08:03

Η Olympic Air σταματά τις πτήσεις ...έρχεται μονοπώλιο!

yle="text-align: justify;">Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της Olympic Air να διακόψει από το φθινόπωρο σε τρεις βασικούς προορισμούς της και πιο συγκεκριμένα προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο. Συγκεκριμένα, η Olympic Air ενημέρωσε ήδη τους τουριστικούς πράκτορες με τους οποίους συνεργάζεται ότι προχωρεί στην αναστολή των δρομολογίων της προς τη Θεσσαλονίκη (πετούσε δύο φορές την ημέρα) και το Ηράκλειο (δύο δρομολόγια ημερησίως) από τις 13 Οκτωβρίου, ενώ από τις 30 Σεπτεμβρίου δεν θα πετά ούτε στη Ρόδο (ένα δρομολόγιο την ημέρα). Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η αναστολή των πτήσεων, που αποδίδεται στην ανάγκη περιορισμού των ζημιών και καλύτερου προγραμματισμού του πτητικού προγράμματος, μπορεί να αλλάξει εκ νέου.
Ομως, διαφορετική άποψη έχουν παράγοντες της αγοράς που εκτιμούν πως η κίνηση σχετίζεται με τη διαδικασία εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η οριστική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πάντως, η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Olympic Air από την Aegean ενδέχεται να δημιουργούσε προβλήματα σε ορισμένα δρομολόγια του εσωτερικού, στα οποία οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται μεταξύ τους καθώς υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας μονοπωλίου στα δρομολόγια από Αθήνα προς Χανιά, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και Κω. Σημείωνε, μάλιστα, ότι το γεγονός αυτό θα είχε αντίκτυπο και στις τιμές των εισιτηρίων.

 

πηγη: Ημερησία

Μοιράσου το άρθρο!