Ναυτιλιακά - Μεταφορές

29/05/2020 - 06:45

Και ο «Αρμενιστής» θα συνδέει τη Μυτιλήνη με Θεσσαλονίκη

Μπορεί να «ναυάγησαν» τα σχέδια για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη -για τη φετινή χρονιά τουλάχιστον- όμως η εταιρεία «ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ» από τις 15 Ιουνίου βάζει, εκτός από το «Πελαγίτης» και δεύτερο πλοίο από Πειραιά που θα συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με Θεσσαλονίκη .

Το Φορτηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Αρμενιστής» νηολογήθηκε στα Νηολόγια του λιμένα Χίου στις 28 Απριλίου 2020 και ύψωσε ελληνική σημαία. Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1972 στη Νορβηγία και είναι 1.823,31 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η «Αειναύτης Ναυτική Εταιρεία ανήκει στον εφοπλιστή Γεώργιο Καλλιμασιά της Commercial S.A. Η οικογένεια Καλλιμασιά έχει πλούσια ναυτική παράδοση και πολυετή σταδιοδρομία στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Η δρομολόγηση του «Αρμενιστή» στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον επιχειρηματία τον περασμένο Φεβρουάριο .

Η δρομολόγηση του πλοίου εγκρίθηκε πρόσφατα και από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Σε αυτή την κατηγορία των πλοίων, ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο έντονος στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Πέλλη Γιακουμή / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!