Ναυτιλιακά - Μεταφορές

26/01/2019 - 05:32

Μειωμένο ενδιαφέρον για το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο Πειραιάς -Μεστά - Σίγρι

Δύο ημέρες πριν την εκτέλεση του πρώτου δρομολογίου της δοκιμαστικής περιόδου ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Πειραιά με τα Μεστά κι ο Διονύσης Θεοδωράτος, δ/ντής εμπορικού τμήματος του Ομίλου Attica Group, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αληθεια Χιου" επισημαίνει ότι μέχρι το πρωί μόνο 60 άτομα είχαν κλείσει εισιτήριο, αναφέροντας ωστόσο ότι συνήθως το χειμώνα οι κρατήσεις γίνονται τελευταία στιγμή.  Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον ίδιο η μέση επιβατική κίνηση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι της τάξεως των 150 επιβατών.

Ο κ. Θεοδωράτος επανέλαβε κάτι που είχε πει και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 10 Δεκέμβρη στη Χίο, ότι η συγκεκριμένη σύνδεση γίνεται κατ' απαίτηση των φορέων του νησιού, λέγοντας ότι ακόμη ότι από εκείνους επελέγη και ο χρόνος πραγματοποίησης των δοκιμαστικών δρομολογίων.

Επέμεινε δε ότι η εταιρεία, ανεξάρτητα από το λιμάνι που θα πιάνουν στη Χίο, θα συνεχίσουν να εκτελούν 6 δρομολόγια εβδομαδιαίως την χειμερινή περίοδο και 10 την θερινή, προβάλλοντας ιδιαίτερα την προσθήκη, μετά τις 15 Ιουνίου και έως τις 15 Σεπτεμβρίου, 2ου δρομολογίου κάθε Σάββατο πρωί από Πειραιά για Χίο με λιμάνι άφιξης τα Μεστά και με επόμενο λιμάνι άφιξης το Σίγρι.

Πρόκειται για ένα δρομολόγιο, το οποίο θα εκτελείται από το "Νήσος Χίος" και θα περιορίζει το χρόνο ταξιδιού προς Μεστά στις 5,5 ώρες! 

Αντίθετα, το δρομολόγιο που ξεκινά από αυτήν την Κυριακή με το "Διαγόρας" από τον Πειραιά (8μ.μ.) με άφιξη στα Μεστά στις (3.30 π.μ.) εκτός του δεν περιορίζει ιδιαίτερα το χρόνο ταξιδιού δεν μειώνει και το κόστος, παραμένοντας η τιμή του εισιτηρίου στα ίδια επίπεδα, με τον κο Θεοδωράτο να υποστηρίζει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να κάνει τα ίδια μίλια, υπολογίζοντας βέβαια το σύνολο της διαδρομής μέχρι και Μυτιλήνη και όχι το τμήμα Πειραιάς - Μεστά....

 

www.alithia.gr/

Μοιράσου το άρθρο!