Ναυτιλιακά - Μεταφορές

27/02/2024 - 16:46

Μυτιλήνη: Διαλύθηκε το φρένο της άγκυρας και τραυμάτισε Ναύτη!

Π.Ε.Ν.Ε.Ν - Πανελλήνια Ένωση Ναυτών. Ανακοοίνωση: Ro/Ro «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» - Διαλύθηκε το φρένο της άγκυρας και τραυμάτισε Ναύτη!

Ένα σοβαρό ατύχημα συνέβη στο Ro/Ro «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» το οποίο εγείρει σοβαρά ερωτηματικά εάν γίνονται στοιχειώδεις έλεγχοι και επιθεωρήσεις στα πλοία της ευρύτερης Ακτοπλοΐας.

Συγκεκριμένα στο παραπάνω πλοίο, το οποίο ήταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, υπήρξε τραυματισμός του Ναύτη Στέργιου Γ., 60 χρονών, όπου κατά την διαδικασία της καθόδου της άγκυρας έσπασε το φρένο της άγκυρας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο συνάδελφος ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο μηριαίο οστό…

Ο Ναύτης μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Το εν λόγω πλοίο έχει επιβαρυμένο παρελθόν σε πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων και σε θέματα ασφάλειας.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι τον Γενάρη του 2022 είχαν σπάσει τα συρματόσχοινα στήριξης της μιας πλευράς στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου με αποτέλεσμα μια νταλίκα να γύρει και να φρακάρει.

 

δ
Απαιτούμε από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του να κάνουν διεξοδική επιθεώρηση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και η καταλληλόλητα του συγκεκριμένου μηχανισμού καθώς επίσης να ελεγχθούν όλα τα μηχανικά συστήματα του πλοίου.

Αναμένουμε το πόρισμα του σχετικού ελέγχου.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο Στέργιο γρήγορη ανάρρωση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Μοιράσου το άρθρο!