Ναυτιλιακά - Μεταφορές

12/12/2013 - 07:16

Ο ακτοπλοϊκός χειμώνας καλά κρατεί...

m>Ο ακτοπλοϊκός χειμώνας καλά κρατεί: Το 5ο δρομολόγιο του "Αριάδνη" θα είναι μόνο για 3 εβδομάδες... Eνισχύεται η ανησυχία ότι από τις 9 Γενάρη αλλάζει... χέρια το μονοπώλιο, φεύγοντας μέχρι και Μάρτη η HSW με τη BSF να καλύπτει το κενό

Δεν έχει κάτσει η σκόνη από την κινητοποίηση των φορέων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η σκληρή πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει ότι άλλες οι βουλές οι δικές τους κι άλλη η πολιτική των ακτοπλοϊκών εταιρειών, με το υπουργείο Ναυτιλίας να μην παρακολουθεί ούτε αν τηρούνται τα υποσχεθέντα στις συσκέψεις που έγιναν τον προηγούμενο μήνα.
Έτσι παρά τη δέσμευση της HSWότι μέσα στο Δεκέμβρη θα εκτελούνται αντί για 4, 5 δρομολόγια εβδομαδιαίως, στην ιστοσελίδα της φαίνεται ότι το 5ο δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τα μέσα του μήνα, ώστε και τα Σάββατα 14/12, 21/12 και 28/12 να αναχωρεί το «Αριάδνη» από Πειραιά για Χίο – Μυτιλήνη.
Παράλληλα λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δε θα εκτελεστούν δρομολόγια στις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου, όπως και την 1η Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ, επίσης στην ιστοσελίδα της, το πρόγραμμα δρομολογίων προβλέπει εκτέλεσή τους μέχρι τις 9 του Γενάρη και από εκεί και έπειτα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, μέχρι τις 2 Απριλίου που πάλι παρουσιάζεται πρόγραμμα δρομολογίων στη γραμμή μας.
Το παραπάνω ενισχύει την άποψη εκείνων που εξ’αρχής υποστήριζαν ότι οι δύο εταιρείες, HSW και BSF, τα έχουν βρει, ώστε η πρώτη να βγάλει εκτός γραμμής το πλοίο της στις αρχές του Γενάρη που θα επιστρέψει η δεύτερη.
Από την BSFδεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί δρομολόγια από Γενάρη μέχρι Μάρτη, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για επαναδρομολόγηση πλοίου της στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη στις αρχές του νέου έτους, όμως αυτό δε θα είναι το «Patmos» αλλά το «BlueStar 1».

πηγη: εφημερίδα Η  ΑΘΗΘΕΙΑ

Μοιράσου το άρθρο!