Ναυτιλιακά - Μεταφορές

08/05/2020 - 22:30

Οι τρεις φάσεις απελευθέρωσης της μετακίνησης στα νησιά: 11 Μαΐου, 18 Μαΐου και 1 Ιουνίου (ή 25 Μαΐου)

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απελευθερώσει σε τρεις φάσεις τη μετακίνηση προς τα νησιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Η ελεύθερη μετακίνηση στα ελληνικά νησιά είναι ένας από τους κυριότερους σταθμούς στη διαδικασία της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την προσεχή Δευτέρα (11/5) θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την μετακίνηση θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη.

Επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα, 18 Μαΐου οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.

Τέλος, αν όλα πάνε καλά, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου, ωστόσο παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

 

Μοιράσου το άρθρο!