Ναυτιλιακά - Μεταφορές

08/07/2023 - 17:04

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ – Θα συνεχίσει το ταξίδι προς Πειραιά

up date 2

Χωρίς επιβάτες αναχώρησε το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ – Oι ταξιδιώτες θα μετακινηθούν μέσω Λιμένα Μεστών

 

 

------

αρχική ανάρτηση:

Πρόσκρουση στα βράχια κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Χίου σημειώθηκε για το ΕΓ/ΟΓ πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα στους επιβάτες.
Προερχόμενο το πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης, και ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές, ο καταπέλτης του προσέκρουσε στο «κόκκινο φαναράκι» του λιμανιού λίγο πριν τις 13.30 του Σαββάτου, 8/7, με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφριές ζημιές.
Το πλοίο έδεσε στη συνέχεια κανονικά στο λιμάνι του νησιού, αλλά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύθηκε ο απόπλους έως ότου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και στα βρεχάμενα μέρη του πλοίου, κάτω δηλαδή από την ίσαλο γραμμή.
Περί τις 2.30 μ.μ. δύτες έπεσαν για να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο τμήμα από το σημείο της γέφυρας του πλοίου και προς την πρύμνη.
Μετά τον έλεγχο, που αναμένεται να χρειαστεί μία ώρα, και εφόσον επιβεβαιωθεί η αρχική εικόνα ότι πρόκειται μόνο για επιφανειακές ζημιές, αναμένεται να δοθεί άδεια απόπλου για τον Πειραιά, που είναι και ο τελικός προορισμός του συγκεκριμένου δρομολογίου.

 

 

up date

Μετά τον έλεγχο από δύτες κάτω από την ίσαλο γραμμή το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ κρίθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιβίβασης από το λιμάνι της Χίου.

Μέχρι τις 4.30 μ.μ. αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι του για Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν μόνο μερικά βαθουλώματα από την πρόσκρουσή του στα βράχια από την αριστερή του πλευρά κατά την είσοδό του, νωρίτερα σήμερα, στο λιμάνι της Χίου.

 

https://www.ertnews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!