Ναυτιλιακά - Μεταφορές

22/10/2021 - 17:30

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Splendor

Το λιμάνι της Μυτιλήνης θα είναι ένας από τους σταθμούς της κρουαζιέρας του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Seven Seas Splendor προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη με Αμερικανούς τουρίστες.

 

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο έχει προγραμματίσει να «πιάσει» το λιμάνι της Μυτιλήνης την επόμενη Παρασκευή στις 29 Οκτωβρίου με 350 τουρίστες και θα μείνει στο νησί από τις 9:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, όπου έχουν προγραμματιστεί εκδρομές σε Ταξιάρχες Καγιάνι και Αγιάσο, αλλά και βόλτα μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος. Στη συνέχεια θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για Κουσάντασι, Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη και Πειραιά.

Η Λέσβος ήταν ανέκαθεν σταθμός κρουαζιερόπλοιων, που ξεκινούσαν από την Κωνσταντινούπολη , φέτος όμως είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει το νησί με προγραμματισμένη άλλη μια άφιξη το Νοεμβρίου καιρού επιτρέποντος.

Το 2011 η Λέσβος είχε φτάσει τις 96 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων το χρόνο και από κει και πέρα ακολούθησε πτωτική πορεία.

Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη υποδομών για την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και οι τουρίστες βγαίνουν με λάντζες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Τα μεγαλόπνοα σχέδια μέσα από το Μαστερ Πλαν του λιμανιού έμεινε στα χαρτιά ενώ η πρόταση για τη δημιουργία ντόκου πρόσδεσης στο λιμενοβραχίονα στην εξωτερική του πλευρά δεν εξετάσθηκε.

 

πηγή:

ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

 

Πάρτε μια γεύση....

Μοιράσου το άρθρο!