Ναυτιλιακά - Μεταφορές

18/05/2018 - 06:06

Πήραν δέσμευση ότι η Λέσβος θα μείνει για 5 χρόνια με τα γερασμένα πλοία!

Οι αλλαγές στο τοπίο των ακτοπλοϊκών γραμμών του Βορείου Αιγαίου  που επιφύλασσε η εξαγορά της Hellenic Seaways από την ATTICA GROUP έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Το πλοίο Νήσος Ρόδος δρομολογείται από τις 24 Μαΐου και το Νήσος Σάμος εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιά – Χίο -Μυτιλήνη με επιπλέον προσεγγίσεις στα Ψαρά και τις Οινούσσες και επιστροφή, αντικαθιστώντας το Blue Star 1, που μετακινείται στα Δωδεκάνησα. 

Αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν και στην άγονη γραμμή, όπου το δρομολόγιο θα αναλάβει το πλοίο Διαγόρας.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς και τα δύο πλοία Νήσος Σάμος και Νήσος Ρόδος είναι γερασμένα πλοία. Η Μυτιλήνη πριν μερικές ημέρες έχασε το Blue Star1 που έκανε το τελευταίο του δρομολόγιο και αν μη τι άλλο ήταν το καμάρι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας.

Ενδιαφέρον παρουσίαζει η ανακοίνωση του Επιμελητήριου Λέσβου... σε πανηγυρικό σχεδόν τόνο ... μιας και πήραν δέσμευση ότι η Λέσβος για 5 χρόνια θα μείναι με γερασμένα πλοία!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Μετά από επιστολή που απέστειλε το Επιμελητήριο Λέσβου στον όμιλο Attica Group, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, συνάντηση στα γραφεία του ομίλου, στην οποία παρευρέθηκαν, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και από την πλευρά του ομίλου Attica Group, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Σακέλλης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Σπύρος Πασχάλης, ο Επιτελικός Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης κ. Διονύσης Θεοδωράτος, και  ο Διευθυντής Πωλήσεων Γραμμών Εσωτερικού κ. Κώστας Λεμπέσης.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπου συζητήθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μετά την συγχώνευση των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών που εκτελούν τα δρομολόγια, και δόθηκε η διαβεβαίωση από την πλευρά του ομίλου ότι για τα επόμενα πέντε έτη δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λέσβου και της Λήμνου, καθώς και στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα για τους χειμερινούς μήνες η σύνδεση του λιμανιού της Μυτιλήνης με αυτό του Πειραιά θα εξυπηρετείται με έξι δρομολόγια εβδομαδιαίως, ενώ κατά τη θερινή περίοδο με δέκα δρομολόγια εβδομαδιαίως. Η σύνδεση με το λιμάνι της Καβάλας θα παραμείνει ως έχει, ενώ για τη Λήμνο θα υπάρξει ένα επιπλέον δρομολόγιο με την Καβάλα.

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της προσέλκυσης επισκεπτών και επιβατικού κοινού μέσω ελκυστικών πακέτων, όπως σχολικές εκδρομές, γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού κ.α.. Επιπλέον ορίστηκε εκ νέου συνάντηση στα γραφεία του ομίλου Attica Group την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατάθεση προτάσεων για την προβολή των νησιών.

Στο πλαίσιο των επαφών των κυρίων Μυρσινιά και Χατζηκυριάκου για την τουριστική προβολή του νησιού πραγματοποιήθηκε και μία δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Ελλάδος κ. Θεόδωρο Κόντε, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η Λέσβος να ξαναμπεί στην κρουαζιέρα από το 2020. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ο σχεδιασμός από κοινού με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας όπου απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των φορέων όχι μόνο της Λέσβου αλλά και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το άρθρο!