Ναυτιλιακά - Μεταφορές

06/05/2023 - 07:43

Το "Πρέβελη", ο "Διαγόρας" και ...τα παραμύθια στο Βόρειο Αιγαίο

Από χθες το βράδυ είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι γιατί στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου (Πειραιάς - Χίο - Μυτιλήνη) το πλοίο "Πρέβελη" θα εκτελέσει μόνο ένα δρομολόγιο και δεν θα μείνει στη γραμμή μέχρι τέλος Μαΐου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Οι αντιδράσεις κυρίως σε Χίο και λιγότερο σε Λέσβο έφεραν αποτέλεσμα!

Μετά τις αντιδράσεις από τις αρχές, τους φορείς και τους κατοίκους της Χίου, τελικά το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» δεν θα πραγματοποιήσει παρά 1 δρομολόγιο και θα επανέλθει το πλοίο «Διαγόρας».

Θα επιστρέψει λοιπόν το πλοίο "Διαγόρας "

Το ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο ο Υπουργός από τη Χίο κ. Νότητς Μηταράκης...

δδ

Και ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα πλοία  "Διαγόρας" και "Πρέβελη". Το "Πρέβελη" προβλήθηκε ως το γερασμένο πλοίο (και είναι όντως άνω των 40) .... Το "Διαγόρας" όμως τι είναι;  Με έτος ναυπήγησης το 1990 εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά ηλικίας από το "Πρέβελη". 

Και γενικότερα τα δύο πλοία δεν έχουν τόση μεγάλη διαφορά στα χαρακτηριστικά τους. Το επιχείρημα που προβλήθηκε ότι το  δρομολόγιο με το "Πρέβελη" θα έχει διάρκεια κατά μια ώρα μεγαλύτερη δεν μπορεί να είναι το μόνο κριτήριο αξιολόγησης του πλοίου. 

Για άλλη μια φορά εδώ στο Βόρειο Αιγαίο είμαστε ικανοποιημένοι με το ελάχιστο... με πλοία ηλικίας άνω των 30 ετών και λέμε και "ευχαριστώ".

Αλλά μάλλον έτσι μας έχουν εκπαιδεύσει...

Τώρα μάλιστα που είναι και προεκλογική περίοδο...τα παραμύθια είναι άφθονα! 

Μοιράσου το άρθρο!