Ναυτιλιακά - Μεταφορές

20/07/2021 - 06:55

Προβλήματα στο λιμάνι Σιγρίου κατά την αναχώρηση του πλοίου - Επίσκεψη Αντιπροέδρου Λιμενικού Ταμείου

Ο Αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, μετέβη εκτάκτως το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, στο  λιμάνι του Σιγρίου,  προκειμένου να δεί  από κοντά και να δοθεί  λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται , το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά την αναχώρηση του επιβατικού πλοίου της γραμμής,  με την ανέλκυση από τον βυθό διαφόρων αντικειμένων, που έχουν ως  αποτέλεσμα να καθυστερεί κατά πολύ το προγραμματισθέν δρομολόγιό του.

    Για την επίλυση του ανωτέρω θέματος, ο κ. Παπαδόπουλος, συζήτησε σχετικά με τον υπεύθυνο του εργοταξίου, που κατασκευάζει το λιμάνι του Σιγρίου και το αλιευτικό καταφύγιο,  ο οποίος και προθυμοποιήθηκε  να συνδράμει με τα τεχνικά μέσα της εταιρείας που υπάρχουν ήδη εκεί , προκειμένου να ανασυρθούν από τον βυθό τα συρματόσχοινα  και να μπορεί το πλοίο να δένει με ασφάλεια.

     Για την ανωτέρω επίσκεψη ενημερώθηκαν  τηλεφωνικά  τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ. κ.κ.  Ιορδάνου  Ιορδάνης, ο οποίος όμως,  λόγω ενός εκτάκτου γεγονότος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και ο κ. Καραθανάσης  Γεώργιος, ο οποίος και παρευρέθη.

     Στην συνέχεια έγινε συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παύλο Τσίκνα και συζητηθηκαν  διάφορα θέματα σχετικά με τον ελλιμενισμό και την  εξυπηρέτηση των μικρών σκαφών.

     Επίσης, έγινε συνάντηση και ενημέρωση ως προς την πορεία των έργων, από τον Υπεύθυνο του Εργοταξίου της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του Λιμένος Σιγρίου και του Αλιευτικού καταφυγίου.

     Κατόπιν, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ., κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος , συνοδευόμενος και από το Μέλος του Δ.Σ. κ. Καραθανάση Γεώργιο , επισκέφθηκαν το λιμάνι του Γαβαθά, όπου ήταν και ο κ. Ιορδάνου Ιορδάνης , μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ., και συζήτησαν σχετικά με το έργο που πρόκειται να γίνει στο ανωτέρω λιμάνι  και τυχόν βελτιώσεις , για την περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμισή του.

     Οι επισκέψεις του Αντιπροέδρου και μελών του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ., σε διάφορα λιμάνια αρμοδιότητάς του, θα συνεχιστούν με απώτερο σκοπό την βελτίωσή των και την περαιτέρω αναβάθμιση και αξιοποίησή των.

Μοιράσου το άρθρο!