Ναυτιλιακά - Μεταφορές

24/02/2015 - 13:33

Σωματεία στο πλευρό των απλήρωτων ναυτεργατών της εταιρείας ΝΕΛ

Τ

ους εργαζόμενους του πλοίου «Μυτιλήνη» στο λιμάνι Καρλοβάσου, που είναι σε επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη, επισκέφτηκαν την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σωματείων και της Γραμματείας Σάμου του ΠΑΜΕ.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους εργαζόμενους, προσφέροντας συμβολικά λαγάνες, λόγω της ημέρας.

Τους επανέλαβαν ότι είναι στο πλευρό τους στο δίκαιο αγώνα που κάνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων, που τόσους μήνες τους χρωστάει η εταιρεία ΝΕΛ.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου τονίζει:

«Οι πολιτικές του ευρωμονόδρομου και της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η τωρινή, είναι μια πολιτική που στο επίκεντρο έχει τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων και των νησιωτών. Σε αυτήν την πολιτική με τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τις μειώσεις μισθών, τους γενικότερους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους, έρχεται να προστεθεί και η απλήρωτη εργασία ως συνέχεια και αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων.

Καταγγείλαμε το υπουργείο Εργασίας και Ναυτιλίας που δεν δίνει λύση στο πρόβλημα με τους απλήρωτους ναυτεργάτες, κάνοντας τα στραβά μάτια στην εταιρεία ΝΕΛ. Καταγγείλαμε την εταιρεία ΝΕΛ και απαιτούμε άμεσα την καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός προς τους ναυτεργάτες. Δηλώνουμε ότι δεν είναι μόνοι τους. Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα των νησιών μας είναι στο πλευρό τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους. Ο κοινός αγώνας νησιωτών, εργαζομένων, άνεργων και ναυτεργατών είναι μονόδρομος».

Για το θέμα, αναφορά κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Μοιράσου το άρθρο!