Ναυτιλιακά - Μεταφορές

31/03/2020 - 20:32

Το σωματείο ταξί Μυτιλήνης φροντίζει για την ασφαλή υγειονομική μεταφορά των πελατών

Γράφει η Χαρά Ζήκα

Τα κρούσματα από κορονοϊό συνεχώς αυξάνονται στη χώρα μας και στο νησί μας σημειώθηκε ήδη ο πρώτος θάνατος. Οι οδηγοί ταξί λαμβάνουν αυστηρά μέτρα ώστε να προφυλάξουν τους ίδιους αλλά και τους πελάτες τους.

Όπως δήλωσε ο  Γρηγόρης Φριλίγκος, πρόεδρος του Σωματείου ταξί της Μυτιλήνης «με ψυχραιμία, σύνεση και προσοχή συνεχίζουμε το έργο της μεταφοράς των συνανθρώπων μας. Ευτυχώς μέχρι σήμερα στο νησί της Λέσβου έχουμε πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων».

Όπως όλα τα επαγγέλματα επηρεάστηκαν από τον μικροσκοπικό εισβολέα, έτσι και οι οδηγοί ταξί προσμετρούν απώλειες στα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Φριλίγκο «από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης η δουλειά μειώθηκε κατά 80-90%, ειδικά μετά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορία. Πλέον το έργο μας έχει περιοριστεί στην μεταφορά συνανθρώπων μας που χρήζουν ιατρικής φροντίδας, στην εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και γενικά ευπαθών ομάδων, μεταφέροντας στις οικίες τους τα ψώνια και τα φάρμακα τους. Το σωματείο ταξί Μυτιλήνης μόλις ξέσπασε η κρίση ανεξάρτητα της μη ύπαρξης κρούσματος προχώρησε σε απολύμανση των ταξί σε συνεργασία με την εταιρεία  “Απολυμαντική Λέσβου”, μια  διαπιστευμένη εταιρεία απολυμάνσεων στην Μυτιλήνη, με συμπυκνωμένο διοξειδίου του χλωρίου και τρόπο εφαρμογής τέτοιο ώστε η δράση του φαρμάκου να διαρκεί επτά ημέρες. Επίσης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τα οχήματά μας μετά το πέρας της απολύμανσης παρέμειναν σφραγισμένα για 12 ώρες. Αυτή η διαδικασία απολύμανσης θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες. Έτσι παρέχουμε την ύψιστη υγειονομική προστασία στους επιβάτες μας. Επιπρόσθετα το σωματείο προχώρησε σε ενημέρωση των οδηγών για τα μέτρα προστασίας τους όπως χρήση αντισηπτικών, συχνή κατανάλωση νερού, χρήση γαντιών και  μασκών καθώς και προμήθεια οξυμέτρου ώστε να μπορούν στον χώρο τους να μετράνε το οξυγόνο τους».

Μοιράσου το άρθρο!

εοδυ