Ναυτιλιακά - Μεταφορές

05/07/2023 - 12:07

Τιμές εισιτηρίων για τη νέα σύνδεση με ταχύπλοο από Θεσσαλονίκη για Λέσβο και Λήμνο

Με τη Λήμνο και τη Λέσβο, με ταχύπλοο σκάφος συνδέει από χθες η SEAJETS τη Θεσσαλονίκη, ενώ από σήμερα, ενισχύεται η σύνδεση με Σποράδες με ένα επιπλέον δρομολόγιο, το οποίο θα εκτελείται κάθε Τετάρτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δρομολογίων προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο σε τέσσερα την εβδομάδα.

 

Έτσι, για και το φετινό καλοκαίρι το SUPERRUNNER JET με δυνατότητα μεταφοράς 800 επιβατών και 140 οχημάτων ταξιδεύει τους επιβάτες με ταχύτητες Jet από τη Θεσσαλονίκη σε 5 μοναδικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο «ΤyposThes» ο κ. Χάρης Καραχαρίσης ναυτιλιακός πράκτορας που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη εταιρεία για τη Βόρεια Ελλάδα, το δρομολόγιο για Λήμνο και Μυτιλήνη θα πραγματοποιείται μέχρι τέλος καλοκαιριού (31/8) κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 07.00 το πρωί και φτάνει στην Λήμνο στις 11.10 και στη Μυτιλήνη στις 14.10.

Η επιστροφή θα γίνεται τις ίδιες ημέρες. Από Μυτιλήνη η επιστροφή είναι στις 3 το μεσημέρι και από Λήμνο στις έξι το απόγευμα. Το πλοίο θα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 22.10.

Το πρώτο δρομολόγιο αναχώρησε χθες με πληρότητα περίπου 50% από Θεσσαλονίκη και η επιστροφή έγινε με πληρότητα στο 30%, ενώ για το επόμενο διάστημα, Ιούλιο και Αύγουστο, οι πληρότητες αυξάνονται σταδιακά και ήδη κυμαίνονται κοντά στο 70%.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesferry.gr οι τιμές προς Λήμνο για απλή μετάβαση διαμορφώνονται ως εξής:

€44,80 το άτομο για την οικονομική θέση,  52,70 € για silver, 62,70 €  για comfort, 89,70 €  για platinum, 71,00 € για IX και 22,30€ για μηχανή.

Για Μυτιλήνη οι τιμές έχουν ως εξής για απλή μετάβαση:

€69,70 economy, 77,70 € silver, 87,70 € comfort, 115,70 €  platinum, 136,10 € - IX, 42,80 € - μηχανή.

Για Σποράδες

Το SUPERRUNNER JET ξεκίνησε τα ταξίδια του στις αρχές Ιουνίου, κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο στις 7.00 από Θεσσαλονίκη προς:

1. Σκιάθο σε 3 ώρες και 10 λεπτά

2. Σκόπελο σε 3 ώρες και 55 λεπτά

3. Αλόννησο σε 4 ώρες και 15 λεπτά

Από σήμερα, Τετάρτη, προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο, που θα πραγματοποιείται κάθε  Τετάρτη, με αναχώρηση και πάλι στις 07.00 το πρωί.

Συνολικά δηλαδή τα δρομολόγια προς Σποράδες αυξάνονται σε τέσσερα την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραχαρίση οι πληρότητες προς Σποράδες βρίσκονται κοντά στο 70% για τον Ιούλιο και για τον Αύγουστο ήδη είναι στο 80%. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια προς Σποράδες θα διατηρηθούν μέχρι 8 Σεπτεμβρίου.

Η SEAJETS για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Αιγαίο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες να ταξιδέψουν με το όχημα τους σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Λήμνο και Λέσβο με ταχύπλοο.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα δρομολόγια:

Από Καβάλα και Λαύριο προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Μεστά Χίου με το επιβατικό/οχηματαγωγό AQUA BLUE & Από Βόλο προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο με το επιβατικό/οχηματαγωγό SUPERSTAR προσφέρουν στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας πολλαπλές επιλογές για το ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου.

 
Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ | ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Μοιράσου το άρθρο!