Ναυτιλιακά - Μεταφορές

02/02/2021 - 16:24

Τον Μάρτιο ξεκινάει ( ; ) το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρωινή" από την Καβάλα επαναφέρει το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βορείου Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ένα από τα δρομολόγια Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα θα έχει τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη – προς το παρόν μόνο για το Χειμώνα- ενός εκ των 5 δρομολογίων πλοίων προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το μήνα Μάρτιο το δρομολόγιο του Σαββάτου θα «πιάνει» αντί του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας αυτό της Θεσσαλονίκης.

Η αλλαγή θα συνεχιστεί έως και τον Ιούνιο. Τότε το δρομολόγιο – κι εκτός απροόπτου- θα επανέλθει στην Καβάλα αλλά μόνο για τα θερινά δρομολόγια. Αυτή η αλλαγή για το ένα δρομολόγιο από τα 5 δρομολόγια αποφασίστηκε προ λίγων ετών. Δεν εφαρμόστηκε μέχρι τώρα για ποικίλους λόγους.

Επικαιροποιήθηκε από το ΣΑΣ τον Νοέμβρη του 2020 κι όπως φαίνεται θα εφαρμοστεί τον μήνα Μάρτιο.

Το δρομολόγιο που χάνει η Καβάλα αφορά το πλοίο «Μύκονος», γίνεται κάθε Σάββατο απόγευμα (άφιξη) και βράδυ (αναχώρηση). 

Τον Μάρτιο ωστόσο το πλοίο θα είναι σε ετήσια συντήρηση κι έτσι το δρομολόγιο θα εκτελείται μάλλον από το «Χίος».

Στην Καβάλα διατηρούνται τα 3 δρομολόγια την εβδομάδα προς Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο (από μεθαύριο Πέμπτη θα τα εκτελεί το Superferry II) και το δρομολόγιο ως το Λαύριο κάθε Τετάρτη.

Μοιράσου το άρθρο!