Οικονομία

10/10/2011 - 12:27

Προς αναβολή οι δίκες ΟΣΚ - Δύο προτάσεις για το "πρόβλημα" της Αγιάσου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια του νησιού, αλλά και διάφορες αθλητικού περιεχομένου ελλείψεις, καθώς και τις εκατέρωθεν αιτήσεις του ΟΣΚ  (OΟργανισμού Σχολικών Κτηρίων) και του Δήμου Αγιάσου για την κυριότητα των 30 στρεμ. πευκοδάσους και των πηγών του Τσίγγου που θα εκδικαστούν στις 25 τρεχ., συζήτησαν με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο του ΟΣΚ, ο Δήμαρχος Λέσβου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Κορδώνης.

Ν ανευρεθεί εξώδικος συμβιβασμός

Να σημειωθεί ότι ο τ. Δήμος Αγιάσου, παρέβλεψε να μετεγγράψει την απόφαση διαχείρισης της συγκεκριμένης έκτασης του Δημοτικού του Συμβουλίου στο Υποθηκοφυλακείο, όταν ρωτήθηκε όπως όλοι οι τότε Δήμοι από τα Ταμεία Ανέγερσης Σχολικών Κτηρίων αν θέλουν ή όχι να διαχειρίζονται τις περιουσίες τους οι ίδιοι, με αποτέλεσμα η κυριότητα να περάσει στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.

Οι Λέσβιοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, εξέθεσαν την κατάσταση και επιχειρήθηκε ν ανευρεθεί τρόπος εξώδικου συμβιβασμού. Διαφάνηκε κατανόηση και προτάθηκαν ουσιαστικά δύο τρόποι διευθέτησης της υπόθεσης:

α) Ή μόνο με τροποποίηση νομικού καθεστώτος αναδρομικά (έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, όμως λίγο αργότερα από τον ψηφισθέντα νόμο). β) ή σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει ο παραπάνω τρόπος και τα δικαστήρια τελικά δικαιώσουν τον οργανισμό, δεδομένου δε ότι ο ΟΣΚ είναι Ανώνυμη Εταιρεία και δεν μπορεί να λάβει απόφαση για επιστροφή της περιουσίας, προτείνεται η παραχώρηση κατά χρήση με ίδρυση μικρής μονάδας εμφιάλωσης νερού, έναντι ενός εικονικού ποσού για πολλά χρόνια και το αντίτιμο θα επιστρέφεται για τα σχολεία της περιοχής ή όλης της Λέσβου. Συμφωνήθηκε η αναβολή των δικασίμων της 25ης τρεχ. προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα τακτοποιήσεως είτε δια της τροποποιήσεως, είτε δια του προαναφερομένου συμβιβασμού.

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!