Οικονομία

14/09/2010 - 06:53

Ξεκινάει στη Λέσβο επένδυση 67 εκατ. ευρώ στην ενέργεια

«Ξεμπλοκαρίστηκαν» επενδύσεις στην ενέργεια συνολικού προϋπολογισμού άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό έγγραφο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό για το συντονισμό των προσπαθειών απεμπλοκής επενδύσεων, ειδικότερα μάλιστα όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης προκύπτει ότι υπάρχει πολιτική βούληση καθώς:

Για τη Λέσβο :

- Περίπτωση εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Υβριδικό Λέσβου: Εγκρίθηκε την Παρασκευή 10 Σπετεμβρίου 2010 η αδειοδότηση του έργου υβριδικού σταθμού της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Λέσβο, που εκκρεμούσε στη ΡΑΕ από το 2006, συνολικής ισχύος περίπου 35 MW και προϋπολογισμού 67 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΡΑΕ σημειώνει στο σχετικό έγγραφό της ότι: ''με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε κύριε Αντιπρόεδρε να ευχαριστήσουμε θερμά εσάς προσωπικά και τα στελέχη της Αντιπροεδρίας, για την πολύτιμη αρωγή και στήριξη σας στο έργο της Αρχής, με άμεσο και απτό αποτέλεσμα την απεμπλοκή μεγάλων ενεργειακών επενδύσεων και την προώθηση, στην πράξη, του κοινού οράματος για πράσινη ανάπτυξη και απασχόληση''.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την απεμπλοκή επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η οποία συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων, υπό το συντονισμό του γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης

Μοιράσου το άρθρο!