Οικονομία

17/01/2012 - 14:29

Μας πήραν χαμπάρι οι Γερμανοί... η Μυτιλήνη πρωταγωνιστεί στο δημοσίευμα του Der Spiegel

pan style="color:#ff0000;">

 Η παρουσία του Παναγιώτη Καρκατσούλη  και το "μάθημα" του.... στο κτηριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής χάρισε στη Μυτιλήνη μια θέση στο Der Spiegel.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης:

Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι "πληρώνουν" για τα δεινά του κράτους, των τελευταίων 50 ετών, η Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης βραβεύει έναν Έλληνα ως το καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο. Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, ότι το κατασυκοφαντημένο ελληνικό Δημόσιο ανέδειξε έναν τέτοιο δημόσιο λειτουργό.Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης,Παναγιώτης Καρκατσούλης , τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Η εν λόγω διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης σε έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ο "νούμερο 1" δημόσιος λειτουργός είναι βαθύς γνώστης του ελληνικού κράτους, αφού υπηρετεί περισσότερα από 20 χρόνια στο Δημόσιο και υπήρξε σύμβουλος πληθώρας υπουργών που πέρασαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πρωτοστεγάστηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την εφεδρεία, με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, υποστηρίζει ότι μονιμότητα δεν σημαίνει τεμπελιά και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δραματική μείωση των 4.000 τμημάτων που υφίστανται σήμερα στο Δημόσιο.

Ο ίδιος δούλεψε για την Έκθεση του ΟΟΣΑ, μαζί με ένα επιτελείο 198 ατόμων από 16 επιτροπές, 15 υπουργείων, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα των μεταρρυθμίσεων που άργησαν πολύ για την Ελλάδα.


Περιγραφή εικόνας: Ο Παναγιώτης  Καρκατσούλης έχει βγάλει το σακάκι του. Τα χέρια απλωμένα πάνω στο τραπέζι και γύρισε τις παλάμες του προς τα πάνω. για την αναφορά στη Μυτιλήνη,

Το δημοσιεύμα μιλάει για μια διάλεξη (11 Ιαν.) του κ. Καρακατσούλη (εκπρόσωπος του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης) στην Γεν. Γραμματεία του Υπ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε ενα όμορφο, Οθωμανικής εποχής κτήριο στο νησί της Λέσβου. Ο κ. Καρακατσούλης εξηγεί σε αυτη τη διάλεξη σε 10 σκεπτικους κυβερνητικους αξιωματούχους το σχέδιο του για μια πιο αποδοτική νησιωτική πολιτική, ενα σχέδιο που βασίζεται στην αρχη των επιχορηγήσεων.' Εσεις εχετε ευθύνη και εμεις χρειαζόμαστε αλλαγή', αναφέρει και συνεχίζει: ' H κυβέρνηση εχει επειγουσα αναγκη για μεταρρυθμίσεις'. 'Το κράτος είναι ενα τέρας, συγκεντρωτικό και νωθρο'.

Το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί πια….Στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο του και το περιοδικό Der Spiegel: «Μάθημα από τη Μυτιλήνη», είναι ο τίτλος, ενώ στον υπότιτλο διαβάζουμε: «….Τι βοηθούν νέα δάνεια και κούρεμα όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια»;

Το γερμανικό περιοδικό επίσης  σημειώνει: «Η ανεργία έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 18% και η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά κατά 7% σύμφωνα με τους Βρετανούς οικονομολόγους του Economist Intelligence Unit. Ως προς την ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά μια από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ίσως ο λόγος να είναι ότι για να ιδρύσεις μια επιχειρήσεις υπάρχουν 120 διαφορετικοί δρόμοι. Στην Ελλάδα χρειάζονται 6 μήνες για αυτό που στη Βουλγαρία απαιτεί 5 μέρες».

Η Γερμανία επωμίζεται μεγαλύτερο βάρος.

------------


κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!