Οικονομία

07/02/2020 - 06:51

Αγώνας για την τροπολογία για να μην πληρώσουν το διπλάσιο των μεριδίων τους

  1. Αντιπροσωπεία των συλλόγων μεριδιούχων των Συνεταιριστικών Τραπεζών, που βρίσκονται υπό  εκκαθάριση, με την παρουσία  των νομικών τους συμβούλων , είχαν συναντήσεις στη Βουλή στις 22/01/2020 με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και με  τον κ. Γιάννη Μπουρνού   και τους  επιστημονικούς του συνεργάτες.
  2. Τους τέθηκε το βασικό αίτημα των συλλόγων. Να γίνει τροπολογία-ρύθμιση  σε νομοσχέδιο για την κατάργηση της ευθύνης των μεριδιούχων.  Οι οποίοι διαφορετικά θα  κληθούν να πληρώσουν μετά την εκκαθάριση των Συνεταιριστικών Τραπεζών ποσά που θα αντιστοιχούν π.χ. με το διπλάσιο της αξίας των μεριδίων  σε κάθε μεριδιούχο, στην δική μας Τράπεζα, σε άλλες το τριπλάσιο ή πενταπλάσιο κλπ.
  3. Αν ψηφιστεί η τροπολογία, οι μεριδιούχοι  της Λέσβου-Λήμνου-Χίου δεν θα πληρώσουν το διπλάσιο της αξίας των μεριδίων τους.
  4. Μας δήλωσαν όλοι την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα μας. Εξέφρασαν την προθυμία τους στην δρομολόγηση της διαδικασίας ψήφισης της τροπολογίας. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες επαφές με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης , οι οποίοι είναι και κάτοχοι πολλών μεριδίων, καθώς  και όλους τους τοπικούς βουλευτές  κ. Χαράλαμπο Αθανασίου από την Νέα Δημοκρατία, Γιάννη Μπουρνού από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μαρία Κομνηνάκα  από το ΚΚΕ , άπαντες δήλωσαν την στήριξη τους στο αίτημα μας.
  5. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μεριδιούχων  των άλλων Τραπεζών αποφασίστηκε ο περαιτέρω συντονισμός  για συναντήσεις με το υπουργείο Οικονομικών και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για την κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας.
  6. Τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο να ζητηθούν και τα ρέστα, μετά το τέλος της εκκαθάρισης από τους  μεριδιούχους που ήδη πλήρωσαν άδικα χάνοντας τα μερίδιά τους. Τα ποσά είναι τεράστια (υπολογίζονται πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικές  Τράπεζες) και θα επιβαρύνουν κυρίως φτωχά και μεσαία νοικοκυριά. Απαιτείται η επαγρύπνηση και η συσπείρωση στο σύλλογο μας όλων των μεριδιούχων. Η ενότητα, η αγωνιστικότητα και ο συντονισμός με  τους μεριδιούχους όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών  της Ελλάδας είναι οι βασικές προϋποθέσεις της επιτυχίας μας.

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ  ΤΟΥ  Δ. Σ.  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝ\ΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!