Οικονομία

16/10/2018 - 05:38

'Αμεση λήψη μέτρων την ανάπτυξη των νησιωτικών επιχειρήσεων - Ο Β. Μυρσινιάς στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου επιχειρηματιών

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανάπτυξη των νησιωτικών επιχειρήσεων, ζήτησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Αντιπρόεδρος του Insuleur, Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβούλιου Β. Αιγαίου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου επιχειρηματιών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την Τέταρτη 10 Οκτώβριου 2018, παρουσία του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, A. Tajani και του Προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων, C. Leitl.


Με στόχο την αναστροφή τεσσάρων βασικών παραμέτρων που αφορούν στις νησιωτικές επιχειρήσεις ο κ. Μυρσινιάς έθεσε υπόψη των εκατοντάδων παρευρισκομένων τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας, μεταξύ των άλλων, ότι είναι «δυσκολότερη η πρόσβαση στην κατάρτιση σε τοπικό επίπεδο, και όταν αυτή είναι διαθέσιμη, μπορεί να είναι αρκετά ακριβή».
Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα ποσοστά ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι είναι υψηλότερα στις νησιωτικές περιφέρειες από ό, τι στους εθνικούς μέσους όρους.


Αναφορικά με την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα νησιά, όπως σημείωσε ο κ. Μυρσινιάς « αυτή είναι η διατήρηση και προσέλκυση ανθρώπων σε ηλικία εργασίας».
Με αφορμή το πρόσφατο πρότυπο της εσωτερικής μετανάστευσης, ο Αντιπρόεδρος του Insuleur, διευκρίνισε ότι «αν και έχει ενισχύσει την μετακίνηση μεγαλύτερων ηλικιών προς τα νησιά μας, εν τούτοις, έχει δημιουργήσει έλλειμμα ειδικευμένων ατόμων σε ηλικία εργασίας, ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 15 - 39 ετών».


Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μυρσινιάς ζήτησε από τους ιθύνοντες της Ε.Ε. να διευκρινίσουν αν υπάρχει η πρόθεση για τη λήψη αμέσων μέτρων, με στόχο την αναστροφή αυτών των τάσεων για τα ευρωπαϊκά νησιά, που αποτελούν και τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε..


Να σημειωθεί, ότι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, ο Αντιπρόεδρος του Insuleur, εκπροσωπώντας τα νησιωτικά επιμελητήρια συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων.

Μοιράσου το άρθρο!