Οικονομία

27/03/2019 - 11:34

Αναβλήθηκε για τον Μάιο η δίκη για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου

Για το διάστημα 20 με 24 του ερχόμενου Μαΐου διακόπηκε σήμερα, για μια ακόμα φορά, στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων βορείου Αιγαίου η δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου. Η διακοπή έγινε μετά από αίτημα συνηγόρου υπεράσπισης ενός από τους σημαντικότερους των 12 κατηγορουμένων, ο οποίος βρίσκεται νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η σημερινή διαδικασία αφορούσε την πρώτη εκδίκαση των «θαλασσοδανείων» της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας. Πρόκειται για μία δίκη που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς από τότε που (και μετά από σειρά αναβολών) ξεκίνησε.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου του 2018 και διέκοψε μετά από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις στις 20 Δεκεμβρίου. Συνεχίστηκε στις 17 Ιανουαρίου και διέκοψε για σήμερα 27 Μαρτίου, οπότε και ξαναδιακόπηκε για τις 20 Μαΐου. Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας την πορεία της δίκης ανέφεραν ότι με αυτούς τους ρυθμούς η δίκη αποκλείεται να τελειώσει μέσα στο 2019.

Άλλη μια δίκη που αφορά την Συνεταιριστική Τράπεζα και «θαλασσοδάνεια» εκατομμυρίων ευρώ και με τους ίδιους σχεδόν κατηγορουμένους, η οποία είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου, αναβλήθηκε για τις 5 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Τέλος όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 58 άτομα, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, εργαζόμενοι, ακόμα και στελέχη ελεγκτικών μηχανισμών παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα που εξεδόθη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου. Στους περισσότερους από τους κατηγορουμένους έχουν, ήδη, επιβληθεί περιοριστικοί όροι και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς πολύ υψηλές χρηματικές εγγυήσεις.

Κατά περίπτωση, σύμφωνα με το 1096 σελίδων βούλευμα που επιδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή στους κατηγορουμένους, κατηγορούνται για τη διάπραξη των αδικημάτων κατά περίπτωση, της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απιστία τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, κακουργηματική απιστία τελεσθείσα δια παραλείψεως και ηθική αυτουργία από κοινού σε κακουργηματική απιστία.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!