Οικονομία

15/01/2021 - 16:35

Ανοίγουν όλα σχεδόν click in shop ... στις "κόκκινες" περιοχές με click away!

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνη Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, με τον υπουργό να παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες δίνουν μεν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, ωστόσο, οι αγορές θα γίνονται σε όλη τη χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς. Παράλληλα, δίνεται η έγκριση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της αγοράς θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 το απόγευμα από το Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Οι περιορισμοί θα είναι αυστηροί και θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Παράλληλα, προτείνεται στις «κόκκινες» περιοχές το λιανεμπόριο να λειτουργήσει μόνο με το μοντέλο του click away, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος έξαρσης στο ιικό φορτίο.  Αν η Λέσβος παραμείνει στο κόκκινο θα ισχύει στο νησί μας το click away.

To άνοιγμα της οικονομία είχε προαναγγείλει από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας: «Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία παραπάνω από τρία δισεκατομμύρια. Για αυτό και είναι ίσως η ώρα, όπως είπα και εφόσον αυτό μας υποδείξουν οι ειδικοί, να πάρουμε προσεκτικά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας. Να ανακουφιστεί το λιανεμπόριο, μέσω της μεθόδου πωλήσεων εκτός καταστήματος ή και με οργανωμένο τρόπο μέσα σε αυτά. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση, να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από τη Δευτέρα πάντα με τήρηση των μέτρων προστασίας, με αυξημένους ελέγχους».

Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στα κομμωτήρια έως 100 τ.μ. επιτρέπονται 4 θέσεις εργασίας με απόσταση 2 μέτρα η μία από την άλλη.

Όσον αφορά τη μετακίνηση προς τα κομμωτήρια θα πρέπει να οι πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033 δηλώνοντας τον αριθμό 2.

Ειδικότερα, για το άνοιγμα κομμωτηρίων και κουρείων ισχύουν τα εξής:

- Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα

- Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

- Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

 

Αναλυτική ενημέρωση σήμερα το απόγευμα που θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις

Μοιράσου το άρθρο!