Οικονομία

29/02/2024 - 08:44

"Δημιουργία 30 νέων θέσεων απασχόλησης στο Βόρειο Αιγαίο, στο Europhone Banking της Τράπεζας"

Καθήκον μας η επένδυση στην ανάπτυξη

Γράφει ο :

Ιάκωβος Γιαννακλής, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank

 

Οι ελληνικές τράπεζες παίζουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και να οικοδομήσει, εγκαίρως, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ένα νέο επιχειρηματικό, ενεργειακό και γεωπολιτικό τοπίο που βρίσκεται διεθνώς υπό διαμόρφωση. Στόχος είναι η στήριξη όλων των εγχώριων επιχειρήσεων για να εντοπίσουν γρήγορα και να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά την ευνοϊκή συγκυρία που έχουν στη διάθεσή τους. Αυτή προέρχεται από την αθρόα διαθεσιμότητα κοινοτικών προγραμμάτων, σε μεγάλο βαθμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ αλλά και εθνικών πόρων, με πόρους σχεδόν €80 δισ.. Η εν λόγω «δεξαμενή» ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός για την αύξηση των επενδύσεων που είναι προαπαιτούμενο ώστε η οικονομία να μεταβεί το συντομότερο σε ένα νέο, ανθεκτικό παραγωγικό μοντέλο.

Η χρηματοδοτική, και όχι μόνο, συμβολή στη διαμόρφωση συνθηκών ευημερίας με βιώσιμα χαρακτηριστικά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, είναι κεντρικός στόχος για την Eurobank. Αυτό αντανακλάται, πρωτίστως, στην επιχειρηματική μας στρατηγική, παράλληλα όμως και στο ευρύ πλέγμα κοινωνικών δράσεων που υλοποιούμε με στόχο την ευημερία για όλους. Πρόσφατη πρωτοβουλία μας είναι η δημιουργία 30 νέων θέσεων απασχόλησης στο Βόρειο Αιγαίο, στο Europhone Banking της Τράπεζας. Με τις νέες προσλήψεις  αυξάνονται σε 75 οι συνολικές θέσεις που δημιούργησε η Eurobank σε ένα χρόνο σε Έβρο και Β. Αιγαίο, στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας πρωτοβουλίας της Τράπεζας Μπροστά για την Οικογένεια, που στοχεύει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Η διατηρήσιμη αύξηση της απασχόλησης, μέσω της χρηματοδότησης και υποστήριξης της εγχώριας επιχειρηματικότητας, αποτελεί ούτως η άλλως πυρήνα της επιχειρηματικής μας στρατηγικής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ αυτών και το Βόρειο Αιγαίο όπου διαχρονικά η Eurobank στηρίζει τόσο τους ιδιώτες όσο και την επιχειρηματική κοινότητα, έχοντας ισχυρή παρουσία, χρηματοδοτώντας και υποστηρίζοντας ολιστικά τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό, τη μεταποίηση και την αγροδιατροφή.

Βρισκόμαστε στην εποχή, μετά από πολλά χρόνια διαδοχικών κρίσεων. όπου όλες οι εγχώριες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν με ευνοϊκούς όρους. Οι ευκαιρίες αφορούν όλες τις επιχειρήσεις, φυσικά και τις μικρότερες που διαχρονικά αποτελούν κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τώρα μπορούν να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές, απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις όπως η ψηφιοποίηση και η πράσινη ανάπτυξη. Η Eurobank, διαχρονικός σύμμαχος όλων των επιχειρήσεων και ειδικά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, έχει αναπτύξει εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως το Business Check-up, που βοηθά τις εταιρείες να καταγράψουν τις ανάγκες τους και να εντοπίσουν εάν είναι επιλέξιμες για υπαγωγή σε αναπτυξιακά προγράμματα. Παράλληλα, αναπτύσσει δυναμικά, κλαδικά εξειδικευμένα προγράμματα, όπως το Business Banking Τουρισμός, που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα με προνόμια και επιλογές για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, στηρίζοντας περισσότερες από 54.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων, σχεδόν 3.500 επιχειρήσεις σε Β. Αιγαίο, οι μισές στη Λέσβο και 1.000 στη Χίο. Στόχος των προγραμμάτων είναι, πέρα από τις κατάλληλες χρηματοδοτικές λύσεις, να συμβουλεύει και να προτείνει τη βέλτιστη επιλογή για κάθε ανάγκη της επιχείρησης αξιοποιώντας προγράμματα, συνεργασίες με τρίτους και, έχοντας φυσικά εξασφαλίσει end-to-end εξυπηρέτηση για τον πελάτη μέσω πολλών και εναλλακτικών δικτύων με δεδομένο το ψηφιακό άλμα στην οικονομία.

Με βασικό μας όχημα την πρωτοπορία, επενδύουμε διαχρονικά και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Τράπεζας. Αντιλαμβανόμενοι πως οι εξελίξεις στην ψηφιακή τραπεζική θα είναι διαρκείς και ραγδαίες και θα αφορούν ολοένα και περισσότερο στην πιο αυτόνομη εξυπηρέτηση των πελατών, μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή κτίζουμε σήμερα την τράπεζα του αύριο. Πλέον, στην Τράπεζα, το 97% των συναλλαγών που δεν αφορούν μετρητά, πραγματοποιούνται μέσω του mobile ή του e-Banking. Με διαθέσιμα ψηφιακά πάνω από 20 προϊόντα, από δάνεια ή κάρτες έως επιλογές καταθέσεων και επενδύσεων, παρατηρείται για αρκετά από αυτά ένα μεγάλο ποσοστό να αποκτάται πλήρως ψηφιακά. Η κατάσταση στην αγορά και η σαφής προτίμηση, ειδικά των νεότερων πελατών στα ψηφιακά κανάλια, μας ωθεί διαρκώς στην αναζήτηση έξυπνων λύσεων, διατηρώντας όμως πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Αυτό αντανακλάται πλήρως στο μοντέλο Phygital που υιοθέτησε η Eurobank, συνδυάζοντας την παρουσία 24|7 δίπλα στον πελάτη, από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης αλλά και την end-to-end εξυπηρέτηση με την πολύτιμη συμβολή του εξειδικευμένου της προσωπικού. Καίριας σημασίας είναι η αντίληψη πως η ψηφιακή τραπεζική αφορά όλα τα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών αλλά και όλες τις εσωτερικές διαδικασίες. Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εξυπηρέτηση 24|7 - 365 μέρες το χρόνο, παντού από όλα τα κανάλια, αυτό είναι η επιδίωξή μας και σε αυτό το πεδίο έχουμε κινηθεί γρήγορα και πρωτοποριακά με υπηρεσίες όπως το V-Banking, που καθιστούν διαθέσιμο το εξειδικευμένο προσωπικό μας στον πελάτη, όπου αυτός επιθυμεί.

Η παραγωγή ανάπτυξης και η στήριξη της απασχόλησης είναι προτεραιότητα. Την ίδια στιγμή βέβαια αντιλαμβανόμαστε, πλήρως την ανάγκη και την υποχρέωση να προσφέρουμε μέρισμα ανάπτυξης στην κοινωνία. Αυτό υλοποιείται μέσω της σύγχρονης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank με κεντρικούς πυλώνες το Μπροστά για την Παιδεία, την μακροβιότερη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  της Τράπεζας και το Μπροστά για την Οικογένεια που στοχεύει στη διαχείριση του δημογραφικού και το Μπροστά για την Παιδεία, την μακροβιότερη δράση ΕΚΕ της Τράπεζας. Αξίζει να σημειωθεί ως μια κορυφαία στιγμή στην πολυετή πορεία της στρατηγικής ΕΚΕ της Τράπεζας, η γέννηση 33 μωρών στη χώρα, από ζευγάρια που κατέφυγαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση και την οποία υποστήριξε οικονομικά η Τράπεζα, στο πλαίσιο του Μπροστά για την Οικογένεια._

Μοιράσου το άρθρο!