Οικονομία

01/10/2012 - 20:34

Δημιουργία φορέα Τουρισμού και Ανάπτυξης στο Πλωμάρι

Δημιουργία φορέα Τουρισμού και Ανάπτυξης στο Πλωμάρι

yle="text-align: justify; ">Την Κυριακή το απόγευμα, 30/9/2012, έγινε ανοιχτή συζήτηση στο πολύκεντρο Πλωμαρίου με την συμμετοχή εμπόρων, ξενοδόχων, άλλων επαγγελματιών, της εκκλησίας, Συνεταιρισμών, συλλόγων, εθελοντών και απλών πολιτών, καθώς και αλλοδαπών (μονίμων κατοίκων ή συχνών επισκεπτών στην περιοχή Πλωμαρίου).

Η συζήτηση έγινε σε ήρεμο και δημιουργικό κλίμα και στην αρχή περιστράφηκε στην σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση, στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και διώχνουν τους νέους μας & τους τουρίστες από τον τόπο μας. Στην συνέχεια τονίστηκε η ανάγκη για την δημιουργία φορέα ανάπτυξης της περιοχής, στα πρότυπα του φορέα της Μήθυμνας που βρήκε σύμφωνο σχεδόν το σύνολο των παρόντων.

Αποφασίστηκαν:

1.Συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και τηλεφώνων των παρισταμένων για γρήγορη ενημέρωση τους στις εξελίξεις πάνω στα ζητήματα που συζητήθηκαν

2.Οι παριστάμενοι θα αναλάβουν να συλλέξουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις/τηλέφωνα και άλλων ενδιαφερομένων που δεν ήρθαν στην συγκέντρωση, είτε γιατί δεν είχαν ενημερωθεί ή λόγω άλλων υποχρεώσεων. Επίσης θα αναλάβουν να ενημερώνουν προφορικά ή τηλεφωνικά γνωστούς τους που δεν διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση. Το ίδιο ζητήθηκε και από τους αλλοδαπούς παρισταμένους που θα ενημερώνονται στην Αγγλική γλώσσα.

3.Σαν πρότυπο καταστατικού και σκοπών του φορέα θα χρησιμοποιηθεί αυτό του φορέα Μήθυμνας και θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να ταιριάζει στις επικρατούσες συνθήκες της περιοχής μας και των κατοίκων της. Το σχετικό προσχέδιο θα σταλεί σε όλους τους ενδιαφερομένους για υποβολή προτάσεων που θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση.

4.Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν αν διατίθενται για εθελοντική εργασία ή άλλο τρόπο συνεισφοράς για το κοινό συμφέρον.

 

Για τους εθελοντές Πλωμαρίου Γαβριήλ Χαλδέζος

Μοιράσου το άρθρο!