Οικονομία

04/09/2012 - 13:40

To Επιμελητήριο Λέσβου στη 81η Διεθνή Εμπορική Έκθεση Σμύρνης

To Επιμελητήριο Λέσβου στη 81η Διεθνή  Εμπορική Έκθεση Σμύρνης

Στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης Σμύρνης που πραγματοποιήθηκαν στο Kulturpark την περασμένη εβδομάδα, παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θ. Καλογρίδης, ο Γ. Γ. κ. Ν. Αθανάσης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Χ. Τσεκμετζέλλης, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς. Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου μας πραγματοποίησε ενδιαφέρουσες επαφές και συμμετείχε σε επιχειρηματικές συναντήσεις που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της Έκθεσης.

Στο Επιμελητήριο Σμύρνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας Επιχειρηματικής Αποστολής με τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε ο κ. Καλογρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης μέσω Μυτιλήνης και πρότεινε το επόμενο ετήσιο Οικονομικό Συνέδριο, μεταξύ των επιμελητηρίων των τουρκικών ακτών και των ελληνικών νησιών, να διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπό την προεδρία του κ. Κ. Μίχαλου, στην οποία συμμετείχε το Επιμελητήριο Λέσβου, ενώ την ίδια μέρα η αντιπροσωπεία παρέστη στα εγκαίνια της Έκθεσης. Θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Σμύρνης και Λέσβου, τέθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB) του γραφείου της Σμύρνης, κ. Riza Gencay, όπου συζητήθηκαν τρόποι προώθησης μαθητικού τουρισμού ανάμεσα στις δυο πλευρές, καθώς και το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης, αρχικά μέσω κρουαζιερόπλοιων και κατόπιν με δρομολόγιο κανονικής γραμμής.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την έκδοση βίζας από το Τελωνείο της Μυτιλήνης, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας VISA CENTERS στις απέναντι από τη Λέσβο περιοχές, όπως είναι το Aivali, το Edremit και το Balikesir, απασχόλησαν τους υπεύθυνους του Προξενείου της Σμύρνης, κατά την επίσκεψή της Επιμελητηριακής μας αντιπροσωπείας εκεί, ενώ συζητήθηκαν ακόμη θέματα εμπορικών συναλλαγών

Μοιράσου το άρθρο!