Οικονομία

03/07/2012 - 13:11

Έρχονται κατασχέσεις στη Λέσβο λόγω χρεών στο ΙΚΑ

yle="text-align:justify;">Ξεκίνησε από χθες η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών προς το ΙΚΑ καθώς ολοκληρώθηκε η υπαγωγή των οφειλετών σε ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους. Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διοικητικός διευθυντής του ΙΚΑ Λέσβου Μαΐστρος Κλαδογένης είπε ότι  «μεγάλο μέρος οφειλετών στα υποκαταστήματα του ιδρύματος σε Μυτιλήνη και Καλλονή ανταποκρίθηκαν στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα  στη ρύθμιση μπήκαν ανά κατηγορία οφειλετών α)2.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ και το σύνολο της οφειλής προς το ίδρυμα είναι 4.100.000 β)326 οφειλέτες  που χρωστούν μέχρι 30.000 ευρώ και το σύνολο της οφειλής τους προς το ίδρυμα είναι 5.200.000 και γ) 195 οφειλέτες από 30.000 ευρώ και πάνω και το σύνολο της οφειλής τους προς το ίδρυμα είναι 16.600.000 ευρώ.

Οι οφειλέτες που μπήκαν στην ρύθμιση το τελευταίο δίμηνο  είναι 600 στη Λέσβο από το χώρο της επιχείρησης και της οικοδομής και το συνολικό ποσό της οφειλής  προς το ΙΚΑ είναι 26.600.000.

Για  όσους δεν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση το ίδρυμα θα ξεκινήσει διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδήματα από ενοίκια, περιουσιακών στοιχείων μετά από πλειστηριασμούς.

Από τους οφειλέτες οι οποίοι έχουν μπει στη ρύθμιση χρεών το 30% αυτών είναι συνεπείς και αποπληρώνουν τις οφειλές τους ενώ το υπόλοιπο 60% δεν ανταποκρίνεται. Για τους οφειλέτες εκείνους οι οποίοι κάθε φορά μπαίνουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις αλλά ποτέ δεν πληρώνουν ούτε την πρώτη δόση θα πρέπει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου να παραλαμβάνουν τις καταλογίστηκες πράξεις και μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες να καταβάλουν την οφειλή τους, διαφορετικά θα ξεκινάει και για αυτούς η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης όλης της οφειλής τους.

με πληροφορίες από την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!