Οικονομία

26/11/2011 - 15:04

“Follow Ups” φορέων Λέσβου για τη Διεθνή Έκθεση Σμύρνης.

Όπως είχε προαναφερθεί στον απολογισμό για τη συμμετοχή των φορέων της Λέσβου στη Διεθνή Έκθεση Σμύρνης, οι Τούρκοι επισκέπτες του stand της Λέσβου, είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σ’ ένα ειδικά σχεδιασμένο ερωτηματολόγιο, που σε συνδυασμό με την ανάγνωση του ειδικού τρίπτυχου, στόχο είχε να γνωρίσουν τη Λέσβο και να διδαχθούν γι’ αυτήν. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, παρέμειναν στην κατοχή των φορέων, όλα τα ονοματεπώνυμα (με τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και ορισμένα e – mails), όσων απάντησαν στα ερωτηματολόγια. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν κατά μείζονα λόγο την προαναφερόμενη αγορά – στόχο (target group) που είχε σχεδιαστεί και ενδιαφέρει τη Λέσβο, η αξιοποίηση του εν λόγω διευθυνσιολογίου, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη εξατομικευμένα για την κάθε επιχείρηση ή φορέα του τουρισμού και όχι μόνο, με την απευθείας ταχυδρομική αποστολή (direct mail) προσφορών, εκπτωτικών πακέτων, φυλλαδίων, κ.α.  

 Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέσουμε ηλεκτρονικά το εν λόγω “σκαναρισμένο” διευθυνσιολόγιο προς όλους τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό στη Λέσβο, αλλά και με την παραγωγή τοπικών προϊόντων, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν κατά την κρίση του ο καθένας. Σημειωτέον ότι η ταχυδρομική αποστολή, αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία προώθησης και marketing, που πάντως ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού το κοινό που ενδιαφέρει τη Λέσβο είναι απόλυτα συγκεκριμένο και δεν θα σπαταληθούν άσκοπα πόροι.

 Οποιοσδήποτε φορέας, επιχείρηση ή πρόσωπο επιθυμεί να αποκτήσει το παραπάνω διευθυνσιολόγιο, μπορεί να έλθει σε άμεση επαφή με το Σύμβουλο Marketing κ. Πάνο Πίτσιο (τηλ. 22513 52125 & 6973 004872, fax. 22510 40270, e – mail:  p.pitsios@pvaigaiou.gov.gr) ή τον Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλη Μυρσινιά (τηλ. 22510 45340 & 6944 583500, fax. 22510 27941, e – mail:  automyrs@otenet.gr).

  Παράλληλα, με τη συμβολή της NEL LINES και της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, σήμερα αποστέλλονται ταχυδρομικά οι επιστολές προς τα 10 ζευγάρια – νικητές του διαγωνισμού, που κερδίζουν δωρεάν τριήμερες διακοπές στο νησί (μαζί με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους), ονόματα τα οποία θα δημοσιευθούν στο τούρκικο τύπο.   Τα ξενοδοχεία που προσέφεραν τα τριήμερα δωρεάν πακέτα στους Τούρκους νικητές,   τα οποία και ευχαριστούμε θερμά, είναι: «Ηλιοτρόπιο», «Πύργος Μυτιλήνης», «Elysion», «Mytilana Village», «Aegean Sun», «Άλμα», «Clara», «Δελφίνια» και  «Sun Rise».   Με τιμή,   Γιώργος Ορφανός, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου,   Αχιλλέας Σούγιουλτζης, Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου,   Περικλής Αντωνίου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου,   Γιάννης Αμπουλός, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Λέσβου,   Δημήτρης Σπανέλλης, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ενοικ/νων Αυτοκινήτων Λέσβου,   Μάρω Βερβενιώτου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.      

Μοιράσου το άρθρο!